Op vrijdag 20 mei stelt het stadsbestuur het goedgekeurde actieplan detailhandel voor. Alle handelaars van Herentals en de eigenaars van panden uit het kernwinkelgebied zijn welkom op de infoavond in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken.

Enkele handelaars uit het centrum hopen dat ook de stadskanker die na de brandramp van het Gildenhuis en restaurant Patapaya op de hoek van de Grote Markt en de Zandstraat zeker ter sprake komt. Voorlopig staat het dossier niet op het programma.

Aanpak leegstand

Schepen van middenstand Jan Michielsen heeft het over ruimtelijke beleidskeuzes: keuzes die de handelskern versterken, er worden concrete acties uit het actieplan voorgesteld. Belangrijk is ook het blijvend bestrijden van de leegstand in het centrum en worden maatregelen voorgesteld om de stad een identiteit te geven en acties rond citymarketing toegelicht.

Het actieplan detailhandel is het resultaat van de samenwerking die de lokale besturen van Herentals, Herenthout en Grobbendonk twee jaar geleden aangingen met het provinciebestuur. Een detailhandelscoach werd door het provinciebestuur uitgeleend om de gemeenten te ondersteunen bij het opmaken van een strategisch commercieel plan. Voor Herentals werd een duidelijk actieplan uitgewerkt om de ondernemers en lokale handelaars te ondersteunen.

Foto: archief Nnieuws.be