Het stadsbestuur is zich bewust van haar eigen verantwoordelijkheid om de Europese klimaatdoelstellingen te halen. Eind juni besliste het schepencollege principieel om de burgemeestersconvenant te ondertekenen. Hierdoor zegt het stadsbestuur vrijwillig toe om de energie-efficiënte en het gebruik van duurzame energiebronnen op haar grondgebied te verhogen, dit zowel binnen het gemeentelijk patrimonium als bij onze eigen inwoners. We beogen minstens 20% CO2 reductie te behalen op ons grondgebied tegen 2020!

 

Schepen van milieu Mien Van Olmen (CD&V): "Één van de maatregelen waarbij de stad Herentals verder wil bijdragen aan duurzaam beleid, is de aankoop van een elektrische bedrijfswagen. De procedure tot aankoop van deze elektrische wagen werd begin juni opgestart, weldra zal het schepencollege overgaan tot de aankoop ervan. Aangezien de stad sinds 2008 gebruik maakt van 100% groene stroom, zetten we met deze beslissing een nieuwe stap in de goede richting om de klimaatverandering tegen te gaan.

 

Het stadsbestuur ging dan ook zeer graag in op het aanbod van Eandis: gedurende 3 maanden zal Eandis een elektrische wagen gratis ter beschikking van de stad stellen. Hierdoor kunnen onze medewerkers al vertrouwd raken met dit nieuwe type wagen en ervaring opdoen, de stad werkt bovendien mee aan het wetenschappelijk onderzoek van Elektrische Voertuigen in Actie. EVA zal de uitdagingen rond elektrisch rijden in Vlaanderen onderzoeken en aanpakken.

 

Door deze samenwerking met Eandis werkt de stad Herentals haar eigen duurzaam beleid verder uit, en werkt ze mee aan het stimuleren van elektrisch rijden in Vlaanderen!"