De stad besliste in september om eigendommen te verwerven aan het begin van de Lebonstraat, op het kruispunt met de Stationsstraat. De gemeenteraad moet nog goedkeuring verlenen aan de aktes om een leegstand en vervallen pand (huisnummer 3) en de naastgelegen eigendommen van Da Corrado te verwerven.

De vervallen witte woning naast voormalig restaurant Da Corrado verkeert in slechte staat en zal in 2020 afgebroken worden. Deze vrijgekomen ruimte zal ingevuld worden met groen.

De naastgelegen woningen (Lebonstraat 1a en Lebonstraat 1) maken deel uit van het gebouw van restaurant Da Corrado (Stationsstraat 2). De restauranteigenaars maakten eerder dit jaar een zware brand mee waarna ze het niet meer zagen zitten om hun restaurant opnieuw in dit pand te vestigen.

Ze zullen hun restaurant op een nieuwe locatie in het centrum van Geel een nieuw onderkomen openen. De opening daarvan is voorzien midden november 2019.

De stad Geel zal de komende maanden voor het uitgebrande restaurant, dat ontruimd en gereinigd werd en een casco-uitrusting kent, naar buiten komen met haar visie op korte en lange termijn. Op korte termijn zal het pand wellicht een tijdelijke invulling krijgen. Er wordt ook afgewogen om op lange termijn de zichtbaarheid van deze hoek van het kruispunt te verbeteren.

Na goedkeuring door de gemeenteraad, voorzien eind dit jaar, zal de stad over het pand beschikken.