Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stad verkoopt SKS-voetbalvelden, volkstuinen en stuk Netepark aan ANB: “Evenwicht creëren tussen stad, water en nieuwe natte natuur” - reacties

SKS Herentals

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gaat 6,72 hectare grond aankopen van de stad Herentals, het OCMW en het AGB Sport en Recreatie. Dat schrijft GVA (Marc Helsen) vanmiddag. 

Het gaat om een groot deel van de voetbalsite van SKS Herentals, een deel van het volkstuinpark en een deel van het Netepark.  De gronden worden door het ANB aangekocht voor de realisatie van het waterbergingsgebied Bruggenbeemd.

De aankoopwaarde van de gronden werd op 2,7 miljoen euro geschat, een bedrag dat in twee fases naar de stadskas zal vloeien. Voor het tweede deel van de verkoop moet de stad eerst nog wel de verhuizing van voetbalclub SKS Herentals regelen.

Wat met opstalrecht SKS Herentals?

Voetbalclub SKS -dat vandaag zijn voetbalvelden vlak naast de Kleine Nete heeft- zou dus moeten verhuizen.  Dat is zeer lastig, want in 2015 verleenden de stad en OCMW de voetbalclub nog een opstalrecht voor een periode van 1 januari 2017 tot 31 december 2044 voor de verdere uitbouw van hun voetbalsite. Het gaat hierbij over een terrein met een totale oppervlakte van 2,87 hectare.

“Indien de stad of het OCMW het opstalrecht wil beëindigen moet SKS Herentals volledig worden vergoed, en dit aan schattingswaarde van hun opstallen. Ofwel moeten de stad en het OCMW voetbalclub SKS Herentals voor de resterende duur van de opstalperiode (dus tot 2044) voorzien van gelijkwaardige terreinen en gelijkwaardige constructies”, zo luidde destijds de afspraak.

De waarde van de opstallen wordt volgens schattingsverslag uit 2021, geschat op €1.200.000. Deze schatting dateert echter van voor de aanleg van het kunstgrasveld.

“Het is de bedoeling dat SKS Herentals op termijn verhuist naar terreinen die de stad ter beschikking stelt aan St.-Janneke, waar ook VC Herentals voetbalt”, zegt schepen van sport Brandwijk (N-VA). Komt er dan misschien op termijn een fusie tussen beide clubs? “Vandaag is het water tussen VC en SKS nog diep”, realiseert Brandwijk zich. “Alle pistes liggen nog open, we werken met een bemiddelaar.”  Bron GVA/Marc Helsen.

Jan Bertels, oppositieraadslid Vooruit - ex-burgemeester :

'Het schepencollege (N-VA/ CD&V) zou beter eerst zekerheid geven aan de honderden voetballertjes van SKS Herentals, vooraleer grote aankondigingen van verkopen te doen', reageert Jan Bertels.  'Waarom onrust zaaien als plan voor mogelijke verhuis naar St.-Janneke (VC) nog met haken en ogen aan elkaar hangt? Waarom?'

Opinie Vanuit de Belforttoren :

'Pikant detail : N-VA schepen Pascal Van Nueten, die al jaren optreedt als de 'gulle weldoener van SKS' bij hun take-away uit z'n zaak 'Wolfstee', is de neef van SKS Herentals-voorzitter Gerrit Van Nueten.  Kwestie van de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 goed voor te bereiden.  Bedoeling is dit keer de hoogste rechtbank van België - de Raad van State  - en de bewezen overtredingen van de kieswet te vermijden na de gefundeerde klachten van de oppositiepartijen bij de verkiezingen van 2018...'  Wordt vervolgd.

SKS Herentals

SKS Herentals

Olympiadelaan 2, Herentals, België

SKS Herentals

Deel dit artikel