De stad Herentals stelt nadrukkelijk dat het niets te maken heeft met de Seniorenvoordeelkaart, al laat dat product dat in zijn communicatie wel zo uitschijnen. Bovendien blijkt het aanbod niet helemaal koosjer te zijn. 

“Wegens groot succes nu ook in Herentals aan te vragen!”, luidt de beginzin van een advertentie die sinds een tijdje op Facebook in Herentalse groepen circuleert.

Deze ‘Seniorenvoordeelkaart’ zou de houder korting geven in 200 verschillende webwinkels en meer dan 1.000 lokale zaken, voor een ledenbedrag van bijna 30 euro.

“De advertentie geeft de indruk dat de stad Herentals deze kaart ondersteunt. Dat is niet het geval. Samen met de FOD ­Economie waarschuwen wij u om u niet te laten misleiden en de kaart niet te kopen”, communiceert de stad. Uit een Nederlands onderzoek is eerder al gebleken dat de voordelen onbestaande zijn en de opgegeven handelaars van een voordeelkaart helemaal niets weten.

Bron GVA - 08/01/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws License2Publish