N-VA Herentals krijgt geen toestemming van het stadsbestuur om morgen deel te nemen aan de nationale actie voor opruiming van zwerfvuil ‘Let’s do it’.  Twee jaar geleden was dit nochtans geen probleem en namen we met een hele ploeg de Ringlaan onder handen. Deze weigering komt er nu enkel en alleen omdat het initiatief uitgaat van een politieke partij.

Eerst en vooral vindt de N-VA het jammer dat het stadsbestuur niet actiever participeert aan de nationale opruimactie ‘Let’s do it’. Er werd geen enkele oproep gelanceerd naar vrijwilligers om deel te nemen. Gevolg is dat slechts één vereniging op  eigen initiatief dan nog ondersteuning krijgt om aan de actie deel te nemen. Een gemiste kans. Toen ook N-VA Herentals uit eigen beweging een aanvraag deed, botsten we vreemd genoeg op een ‘neen’ van het stadsbestuur.

Pure plagerij

N-VA-gemeenteraadslid Hubert Vanooteghem: “Ik vind dat merkwaardig. Waarom zou een politieke partij niet mogen participeren aan dergelijke positieve actie ? Ook wij willen onze steentje bijdragen aan een proper Herentals en verwachten daarvoor toch enige ondersteuning. Een pure plaagstoot dus en een beetje een flauwe reactie van het stadsbestuur. We liggen daar niet van wakker, maar vermoeden dat het bestuur niet graag heeft dat wij positief in het nieuws komen.”

Absurdistan

Op eigen houtje zo’n actie opzetten kunnen we trouwens niet. We kunnen wel zelf zorgen voor het nodige materieel, maar als het stadsbestuur het door ons opgehaalde zwerfvuil niet komt ophalen, doen we aan sluikstorten en in het recyclagepark kunnen we er ook niet mee terecht.  Zoiets verwacht je in Absurdistan, niet in Herentals.