U bent hier

Stad zet samen met middelbare scholen actie op poten om jongeren te doen nadenken over corona

Geel
15.10.2020 - 18.32u
Door: Mark Jaspers

Kun je ermee leven dat je iemand anders zou besmetten met COVID-19? Deze vraag krijgen meer dan 3000 Geelse leerlingen van het derde tot zesde middelbaar voorgeschoteld op vrijdagnamiddag.

Met een online infosessie, gevolgd door een klasgesprek geeft de stad in samenwerking met GO!Geel en KOGEKA het startschot van een communicatiecampagne om jongeren te doen nadenken over de snelle verspreiding van COVID-19.

De cijfers liegen er niet om. Ook in Geel schiet het aantal besmettingen de hoogte in. Vooral bij jongeren neemt het aantal besmettingen sterk toe. Logisch misschien, want zij hebben vaak meer sociale contacten. Ze gaan naar school, naar de jeugdbeweging, naar de sportclub...

En dat is helemaal ok, maar het kan ook gevolgen hebben als je de maatregelen niet volgt. De stad wil via een specifieke campagne jongeren aanspreken, aanzetten tot nadenken en wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Meer dan 3000 Geelse leerlingen krijgen 'samen' les

Tijdens een online infosessie geeft dokter Liesbeth Van Gestel, coördinator van het Geelse testcentrum meer informatie over de situatie in Geel. Studentenagent Jan Vanuytven licht toe wat de politie doet in de strijd tegen corona.

Nadien krijgen de leerlingen tijdens een klasgesprek zelf een aantal vragen voorgeschoteld zoals 'Kun je ermee leven als je zelf iemand zou besmetten?', 'Hoeveel nauwe contacten had je de voorbije week?'

Maar ook, 'hoe voel je je bij de situatie?'. Het doet jongeren nadenken over hun eigen gedrag, maar geeft hen ook de kans om bijvoorbeeld frustraties te delen en vragen te stellen over corona.

Via sociale media

Volgende week verspreidt de stad nog een campagne via sociale media. De reactie van zes Geelse jongeren op twee vragen, 'Kun je ermee leven dat je zelf COVID-19 zou oplopen?' en 'Kun je ermee leven dat je zelf iemand anders besmet?', werden vastgelegd in een video.

De stad hoopt dat de reacties van leeftijdsgenoten jongeren doet nadenken over hun eigen gedrag. En we zijn ervan overtuigd dat onze Geelse jongeren wel jong, maar wijs genoeg zijn!

 

imageMeer nieuws

Grobbendonk lost plaatsgebrek op kerkhof op

Grobbendonk lost plaatsgebrek op kerkhof op
Grobbendonk 21.10.2020 - 05.04u

Zanger en gitarist Spencer Davis (81) overleden

Zanger en gitarist Spencer Davis (81) overleden
Internationaal 21.10.2020 - 01.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 20.10.2020 - 21.43u

Kermissen in Millegem en Meyers gaan niet door

Kempen regio | Mol 20.10.2020 - 21.42u

E-commerce moet horecasector redden

E-commerce moet horecasector redden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2020 - 21.27u

Delhaize en Colruyt sluiten supermarkten uur vroeger op vrijdag

Delhaize en Colruyt sluiten supermarkten uur vroeger op vrijdag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2020 - 21.03u

Kasteel de Merode in Westerlo krijgt opknapbeurt

Kempen regio | Westerlo 20.10.2020 - 20.09u

Stad Nijlen veilig voor eekhoorns

Stad Nijlen veilig voor eekhoorns
Kempen regio | Nijlen regio 20.10.2020 - 19.42u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto