Het Geelse stadsbestuur is op zoek naar creatievelingen die een tijdelijke invulling geven aan de ruimtes van voormalig cultuurcafé de Halle op de Markt, namelijk het gelijkvloers en de kelderruimte. De Halle kwam ter beschikking op 1 januari, na het verlopen van het contract van het café. Het stadsbestuur stelde vast dat er vraag is naar locaties om tijdelijke creatieve concepten neer te poten.

Het stadsbestuur wil de invulling van het beoogde pop-up concept niet al te strikt omlijnen. Het kan bijvoorbeeld gaan om workshops, evenementen, tentoonstellingen, ateliers, een verrassend horecaproject of een combinatie van initiatieven. Stad Geel stelt de Halle ter beschikking gedurende minimum zes maanden tot maximaal een jaar, vanaf 29 maart 2019.

Een beetje geschiedenis

De Halle is een erkend monument gelegen op de Markt, naast de St.-Amandskerk. Het gebouw dateert uit de 15de eeuw en was oorspronkelijk een lakenhalle en verkoopcentrum. Eind 17de eeuw werd het ingericht als raadhuis. Tot eind jaren 80 van vorige eeuw deed het dienst als gemeentehuis. Sinds 2006 biedt het onderdak aan cultuurcafé de Halle en de exporuimte van cultuurcentrum de Werft.

Bezichtigingsmomenten

Wil je de Halle gaan bekijken voor je een voorstel doet? Dat kan op de bezichtigingsmomenten op dinsdag 12 februari van 18 tot 20 uur en op woensdag 13 februari van 14 tot 16 uur.

Voorstel indienen

Je kunt je voorstel voor een creatief pop-up concept indienen tot 10 maart 2019, met het digitale formulier dat je vindt op www.geel.be/halle. Een jury beoordeelt de voorstellen aan de hand van volgende criteria en puntenverdeling:
- concept (40 punten)
- toegankelijkheid (20 punten)
- creativiteit (15 punten)
- rendabiliteit en financieel voorstel (15 punten)
- ervaring (10 punten)

Meer info nodig?

Op www.geel.be/halle vind je ook een handige FAQ-lijst en een grondplan. Een technische fiche en blanco standaard contract worden ter beschikking gesteld tegen de bezichtigingsmomenten op 12 en 13 februari. Wil je meer weten over de voorwaarden, neem dan contact op met centrummanager Jochen Vandeven, economie@geel.be