De werkgroep die zich buigt over de toekomstmogelijkheden van freinetschool ‘De Steltloper’ kwam gisterenavond voor de eerste keer samen. Na het gesprek besliste het stadsbestuur om twee mogelijke oplossingen verder te onderzoeken.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van personeel, directie en ouders van ‘De Steltloper’, een vertegenwoordiger van de vakbond, vertegenwoordigers van de gemeentelijke onderwijskoepel OVSG, diensthoofd onderwijs, burgemeester Vera Celis en schepen van onderwijs Griet Verhesen. Na een constructief gesprek werd in onderling afgesproken om twee pistes te onderzoeken die de toekomst van freinetschool ‘De Steltlloper’ kunnen verzekeren.

twee mogelijke oplossingen

Het bestuur zal samen met de directies van de scholengemeenschap bekijken of het vanaf schooljaar 2014-2015 mogelijk is om met een herverdeling van middelen (lestijden) een pedagogisch verantwoord pakket voor alle stedelijke scholen uit te werken.

Daarnaast start het bestuur gesprekken met de algemene directie van het gemeenschapsonderwijs om na te gaan of samenwerking mogelijk is. Freinetschool ‘De Zeppelin’, gelegen in de Mannestraat, behoort tot het gemeenschapsonderwijs.

feedback

De twee voorgestelde pistes zullen besproken worden in het schepencollege. Het stadsbestuur geeft hierover feedback aan de werkgroep op 24 juni. Volgend schooljaar zal het stadsbestuur beide pistes verder onderzoeken.