Aan de infowandeling over het binnengebied achter zaal 't Hof, 't Loopke en 't Stadspark namen zaterdagochtend een 60-tal mensen deel. De 800.000 euro die in de begroting voorzien zijn voor de heraanleg van het binnengebied achter zaal 't Hof met een opknapbeurt voor 't Loopke en het Stadspark zijn volgend jaar goed besteed. Dat bleek na de wandeling door het gebied waarbij de nadruk op enkele ingrepen duidelijk zichtbaar getoond werden.

In deze visie op korte termijn konden de meeste wandelaars zich wel vinden. De meeste vragen en opmerkingen kwamen er na afloop over de te volgen lange termijnvisie.

't Loopke

De werken die nu en de volgende maanden al uitgevoerd worden, zijn het opschuiven van de parking achter zaal 't Hof en achter de Karmel richting Belgiëlaan. De landschapsplanners hopen met de eigenaar van de Karmel Frank Rastelli wel een akkoord te bereiken om ook de 7 parkeerplaatsen mee op te schuiven.

De muren van 't Loopke met zicht op het binnengebied worden verlaagd en op een aantal plaatsen afgebroken om plaats te maken voor extra wandelpaden. Het water van het Loopke wordt afgevoerd richting een aan te leggen wadi die ook de grens maakt tussen de parking, het binnengebied en de wandelpaden. Het Loopke wordt verhard en verlicht.

'Het zal schoon zijn als 't af is'

Vanuit het Loopke komen er ook doorsteken naar het Stadspark. Het Stadspark, de villa van de tuin van het kasteel Van Hilst, krijgt zijn grandeur met bomen van vroeger terug. De vijver en de kiosk worden opgeknapt. Een muur in het Stadspark wordt afgebroken en achter de muur komt een skatepark voor beginners.

Het Stadspark en 't Loopke krijgen één grote toegang. Daarvoor wordt een stuk hekwerk afgebroken.

Nogal wat iets oudere Herentalsenaren vroegen zich af of ze de realisatie van dat plan II nog zouden meemaken: "Ik vrees dat we in 2035 nog steeds zullen parkeren op de tijdelijke parking", zo hoorde je het na afloop van de stadswandeling in de Lakenhal.