De luchtverkeersleiders van Belgocontrol hebben gisteravond tussen 18.45 en 20.45 uur het werk neergelegd. Daardoor konden er geen vliegtuigen landen of opstijgen op Zaventem, en ook niet op de regionale luchthavens.  Ook veel Kempenaren zaten vast op Zaventem.  Annick Van Camp uit Olen : 'Het is een regelrechte schande.  Ik sta met m'n kinderen al 5 uur te wachten op ons vliegtuig.  Dat die verkeersleiders hun problemen eens uitvechten tussen henzelf.  10.000 gezinnen zitten nu vast.'

Vannacht werd er opnieuw gestaakt tussen 2 en 4 uur. Het vliegverkeer zal ook vanmorgen nog hinder ondervinden omdat alle vliegschema's in de war gegooid zijn. Reizigers nemen het best contact op met hun luchtvaartmaatschappij.

Volgens Brussels Airport hebben gistervanavond 120 vluchten op Zaventem de gevolgen ondervonden van de staking, het ging om 60 vertrekkende en 60 aankomende vluchten.

Nog volgens de luchthaven zouden 12.000 tot 15.000 passagiers hinder ondervonden hebben van de actie. In Zaventem stonden er lange wachtrijen, omdat veel mensen hun vlucht nog proberen om te boeken.Heel wat vluchten werden geschrapt. 

Er waren dus twee stakingen:  tussen 18.45 en 20.45 uur en tussen 2 en 4 uur afgelopen nacht. Die laatste had vooral gevolgen voor het vrachtverkeer. Ook de regionale luchthavens zoals Luik, Charleroi en Oostende werden getroffen. (vrt)