Openbaar vervoer : het treinverkeer dreigt zondagavond vanaf 22 uur volledig stil te vallen. De  NMBS raadt reizigers aan voor alternatief vervoer te kiezen en niet op de trein te rekenen. Wie toch zijn kans wil wagen, vindt op de website, de mobiele applicatie en via Twitter alle updates over het spoorverkeer.

De Lijn verwacht dat er maandag vermoedelijk zo goed als geen bussen en trams zullen rijden. Vanaf 6 uur 's ochtends worden op de website updates gepubliceerd over de gevolgen van de staking op de dienstverlening.

Wegverkeer

De politie verwacht grote problemen op de toegangswegen en snelwegen richting Brussel. Tevens kunnen lokale acties op kruispunten en rotondes gevolgen hebben tot op de afritten van de autosnelwegen. Ook industriezones kunnen getroffen worden door de stakingsacties.

De Belgische Transportbond BTB roept haar truckers op geen grote blokkades op te werpen maar zich aan te sluiten bij de piketten aan bedrijven.

Ook ondernemersorganisaties Unizo en Voka hebben de bonden opgeroepen geen blokkades op te werpen. Ze nodigen werkwilligen die niet in hun bedrijf geraken uit maandag in de kantoren van de werkgeversorganisaties te gaan werken.

Bpost

De vakbonden bij bpost klagen over een te hoge werkdruk en organisatorische problemen, en bijgevolg zal ook hier het werk worden neergelegd. In het ganse land zal de postbedeling maandag verstoord zijn.

Scholen

Heel veel scholen blijven op de nationale stakingsdag dicht. Er zijn zo veel leerkrachten die staken dat scholen zelfs niet aan genoeg personeel geraken om beperkte opvang te bieden. Een school is tijdens de staking niet verplicht om opvang te voorzien.

In het secundair onderwijs voorziet het VSKO weinig of geen problemen. "De meeste leerlingen hebben dinsdag en woensdag nog examens, waardoor maandag voor hen een extra studiedag vormt."

Ook aan de KU Leuven wordt actie gevoerd. Volgens het ACV zullen personeel en studenten maandagmorgen een niet nader genoemd druk kruispunt rond Leuven blokkeren. Aan de aula Pieter De Somer wordt een piket opgesteld om studenten te sensibiliseren. De Alma Studentenrestaurants zullen opnieuw de deuren sluiten.

Bedrijven en industrieterreinen

Op veel plaatsen zal de hinder nog veel groter zijn dan tijdens de provinciale actiedagen, zo lieten de vakbonden verstaan.

Ziekenhuizen

Ook in de ziekenhuizen valt hinder te verwachten. In het UZ Leuven heeft een deel van het personeel alvast aangekondigd het werk te zullen neerleggen, waardoor het ziekenhuis op een minimumbezetting zal draaien. Op haar website meldt het UZ evenwel dat alle ziekenhuisopnames, ingrepen, dagopnames en raadplegingen zullen plaatsvinden.