De nationale staking is in het Neteland goed opgevolgd. LU en Kraft Foods in Herentals waren gesloten. Daar kwam er maar 1 werkwillige opdagen. In Oevel waren er enkele akkefietjes met stakingsposten ter hoogte van Bosal en Estee Lauder.

ACV-militanten deelden aan de poorten van de fabrieken pamfletten uit. Dat was o.a. het geval bij DeLa in Poederlee. Ook aan de deuren van het gebouw van het Ministerie van Financiën in Turnhout werd actie gevoerd.

De politie Neteland deed sporadische controles ter hoogte van stakingsposten o.a. bij Henrad. Ter hoogte van Bosal en Estee Lauder aan de Industrielaan in Oevel was er een kortstondig akkefietje tussen stakerspiketten.

Bij Bosal mocht niemand binnen maar bij Estee Lauder aan de overkant van de baan mochten werkwilligen wel passeren. Een stakerspiket van Bosal nam dat niet en kwam tussenbeide. Na een tijdje keerde de rust weer.

Ter hoogte van LU Herentals en Kraft Foods in Herentals waren de stakersposten al vroeg op de dag aanwezig. Bij LU Herentals was er 1 werkwillige. Daar werd al om 1.30u zondagnacht het piket opgestart.

De Post in Herentals was gewoon geopend en ook de postbedeling verliep grotendeels normaal.

Aan de poorten van koperbedrijf Aurubis (Umicore) lieten vakbondsmilitanten 500 witte ballonnen op. De vinder van een kaartje wordt gevraagd dit naar de ministeries van Arbeid of Pensioenen op te sturen.