U bent hier

Stan Lee Cole • Support: Mister Catfish @ cc 't Schaliken

Herentals
24.11.2015 - 00.11u
Door: Herman Gezelle

Onze muziekresencent Alfons Maes zat op schoot bij Mr. Catfish in cc 't Schaliken.   Alfons Maes : 'Om alle bekommernissen die we de laatste dagen, na de recente problemen van vorige weken in Parijs, even terzijde te zetten, leek een concertje meepikken in 't Schaliken een goed alternatief.  Een zo goed al volgelopen schouwburg, en waar we toch diverse generaties onder het publiek kon opmerken, zorgde meteen al voor een goede sfeer.

Mr. Catfish, een bluesband uit eigen land en bestaande uit Bastiaan Lochs (zang, gitaar), Thijs Van Leemputte (drums) en Levi Verheyen (bass), mocht het feestje op gang trappen. Ze deden dat met een eigenzinnige benadering van de klassieke blues waarin we toch ook wat elementen van funk en psychedelica konden onderscheiden.

Met welgeteld een klein uurtje en een dozijn eigen moderne, songs werd het publiek al een beetje in de stemming gebracht voor wat volgen zou.

Na de pauze was het de beurt aan de vermakelijke pianist Stijn Cole, die we nog kennen uit het VIER tv-programma 'Scheire en de Schepping', maar nu in een normale outfit en geruggesteund door twee veteranen uit het Vlaamse muziekgezelschap.

Vandaag aan zijn zijde Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal) aan de bas en speciale keyboards terwijl Dago Sondervan (Daan, Trixie Whitley) voor de nodige akoestische drumroffels (met speciale effecten) mocht zorgen.

Je kreeg een mix van nummers uit zijn 2 langspelers 'That's Why We Wheep' en 'Devil's Ringtone'. Stijn wist, buiten de nummers om, het publiek te amuseren met wat anekdotes en daarbij betrok hij Tom Pintens meermaals.

Cole's muziek is volgens mij niet echt toegankelijk voor een breed scala aan liefhebbers van dit soort muziek maar zoals ik reeds zei in het begin vond ik het wel een beetje vreemd dat er ook tieners van om en nabij de 12 en 16 jaar op dit concert aanwezig waren. Je zou toch verwachten dat zij een totaal andere smaak zouden hebben?

Hoe dan ook, misschien heeft Cole hiermee wel een nieuwe doelgroep aangesproken.

Toch een leuk avondje dat, qua variatie, toch meer te bieden had dan welke Vlaamse televisiezender vanavond dan ook.'  Alfons Maes ©  / NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto