Zaterdag sloot Stan Van Samang zijn tournee '5 jaar' af in de Grenslandhallen in Hasselt. Vanaf de eerste noot speelde Stan de pannen van het dak. De gezichten in het publiek spraken boekdelen. Het was een feest!

Al vanaf de eerste noot zat de sfeer er in. Stan bracht met zijn liveband muziek van zeer hoog niveau. Het werd al snel duidelijk dat hij over een fenomenale stem beschikt. Stan en zijn band brachten een liveset van ongeveer 2 uur. 

De playlist
Vanaf het vierde nummer Wasted sprong het enthousiaste publiek meteen recht en begon luidkeels mee te zingen. Stan bracht zowel nieuwe als oudere nummers. Zo kon hij jong en oud laten genieten van zijn concert. Alle grote hits van Stan passeerden de revue: This time, Hang on, Poison, I dindn't know, Scars, ... 

Ook verraste Stan het publiek met enkele mooie covers die hij naar zijn hand had gezet. Dit deed hij onder andere met Use somebody en Stand my ground.

Stan liet het publiek zingen, roepen en dansen maar bezorgde ze ook een teder kippenvelmoment bij het mooie King in my head. Dit is eveneens de titeltrack van zijn derde album. 


Intieme momenten
Door de knusse opbouw van hal 4 van de Grenslandhallen kon Stan letterlijk tot bij het publiek komen. Eerst met woorden, daarna met daden. Hij sprong het podium af en wandelde door de zaal. Je zag het publiek duidelijk glunderen.


Het voorprogramma werd gebracht door Owen, een vriend van Stan Van Samang. Hij gaf een mooie akoestische set van een half uurtje. In december scoorden ze samen ook de hit Is it over you.



Verslag en foto's: Kristof Baelus / Nnieuws