Het stadsbestuur en de Herentalse middenstand slaan opnieuw de handen in elkaar om de uitstraling van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven te verhogen. De hele maand kan je 'Stappen, Trappen en Shoppen'.
De actie 'Stappen, Trappen & Shoppen' is het vernieuwende Herentalse alternatief voor 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. "Fietsen en stappen blijven gezond en milieuvriendelijk", weet schepen van lokale economie Jan Michielsen (CD&V).

"In ons druk stadscentrum zijn het vaak de snelste manieren om ergens te komen. Met deze actie willen de handelaars en het stadsbestuur het fietsen of stappen naar de winkel aanmoedigen. We kozen voor de maand september omdat daar ook de week van de mobiliteit, van 16 tot 22 september, in valt. Bovendien respecteren we de convenant om de CO²-uitstoot te reduceren."

Deelnemen 'Stappen, trappen en shoppen'

Deelnemen is eenvoudig. Per aankoop bij een deelnemende handelaar krijg je een stempel op je kaart. Een volle kaart (met tien stempels, waarvan minstens 5 van verschillende handelaars) geeft je het recht om deel te nemen.

Je kunt je volle kaarten binnenbrengen bij het onthaal van het administratief centrum, bij toerisme, bij Unizo Herentals en de dorpshuizen in Noorderwijk en Morkhoven (brievenbus).

Er zijn verschillende waardevolle prijzen winnen, waaronder 2 fietsen van Veloshop en cadeaucheques van Helemaal Herentals. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De prijsuitreiking heeft plaats op de herfstshoppingdag van 17 oktober.

Op de foto : schepen Jan Michielsen, Helemaal Herentals-ondervoorzitter Marleen Roelants en plaatselijk Unizo-bestuurslid Chris Swinnen / Van the Man / NNieuws.