Van 1 tot 30 september kunt u deelnemen aan de actie 'Stappen, Trappen & Shoppen'. Met deze actie willen het stadsbestuur en de handelaars klanten aanmoedigen om de auto wat vaker te laten staan. Fietsen en stappen is gezond, goed voor het milieu en in het stadscentrum vaak de snelste manier om ergens te komen.

Schepen lokale economie en mobiliteit Jan Michielsen (CD&V) : 'Haal uw stempelkaart af bij één van deelnemende handelaars, kom in september te voet of met de fiets winkelen en verzamel de stempels. Met een volle stempelkaart (met tien stempels, waarvan minstens vijf van verschillende handelaars) maakt u kans op verschillende originele prijzen.

Elke deelnemende handelaar geeft minstens één prijs weg wat maakt dat er tientallen prijzen te winnen zijn zoals een halsketting, een barbequepakket voor vier personen, een breipakket ter waarde van 50 euro, potjes saffraan met recepten,... .

De twee hoofdprijzen zijn een herenfiets L'Avenir D-Lite ter waarde van 599 euro en een damesfiets L'Avenir Eclips ter waarde van 419 euro van de Véloshop (Noordervaart). Stempelkaarten zijn te verkrijgen bij de handelaars met een affiche voor het raam. Het wedstrijdreglement vindt u op www.herentals.be/sts.'

Vanmorgen stelde schepen Jan Michielsen de actie voor in de Lakenhal.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.