Vrijdag heeft StarMeal uit Westerlo de INN award, een innovatietrofee van Gondola gewonnen : Best Innovation of the Year 2014, Winner Dagelijkse Kost.  De INN’awards kijken in de eerste plaats naar het innovatieve karakter van het product, en het is aan de jury om die naar waarde te schatten. Is het een innovatie voor het merk of voor de hele categorie?

Breekt de innovatie helemaal met het verleden? Er wordt dus hoofdzakelijk gekeken naar de kwaliteit van de innovatie. Daarnaast zijn er ook de objectieve parameters: heeft de innovatie zijn markt gevonden?

Om in aanmerking te komen voor een Inn’ Award moet een product het niet alleen goed gedaan hebben in de verkoop, het moet ook nog vernieuwend zijn in verhouding tot de categorie waar het toe behoort.

Een bijzonder fiere zaakvoerder Lieven Vanlommel : 'Ik heb StarMeal 10 jaar geleden opgestart. Er zijn verschillende stadia geweest die andere aansturing vroegen, bijvoorbeeld een snelle groei, de internationalisering, verlies maken. Maar ik heb dit altijd wel uitdagingenblijven vinden en geen problemen.Ik kan rekenen op een team van meer dan 75 toffe mensen. Vandaag heb ik een super team rond mij, waardoor ik mij veel meer met de strategie en innovatie kan bezighouden. Ik ben wat meer verlost van de dagelijkse bekommernissen. Dankzij hun inzet winnen we deze bijzondere INN-award.' 

Al heel jong kreeg Lieven de smaak te pakken. Hij wist wat hij wilde: groenten combineren, onverwachte smaken bijeen brengen. Kortom, groenten terug sexy maken.  Lieven zag de zaken meteen groot: hij ruilde de keukentafel voor een industrieel werkblad. In recordtempo flitsen de groenten van StarMeal van de veiling tot in de koeltoog van de winkel in de buurt. En dat terwijl alles in het grote, moderne groente atelier nog wel met de hand wordt bereid en verpakt. Maar die aanpak zorgt er wel voor dat je slaatje altijd knapperig vers smaakt en dat zelfs de subtielste smaken van de groenten perfect bewaard blijven.    Foto's Manu / Nnieuws.