Fiberklaar legt vanaf 8 augustus een glasvezelnetwerk aan in onze gemeente. Dit netwerk bestaat uit een dunne draad van glas - ook wel fiber genoemd - en moet zorgen voor snel, stabiel en vrijwel onbeperkt dataverkeer.

Inwoners en bedrijven in Olen die in een aansluitbaar gebied wonen, hebben de keuze om geheel vrijblijvend hun woning of pand gratis te laten aansluiten op het fibernetwerk.

Werken: wat, waar en wanneer

Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd in de zone naast de rijweg. Dit kan de berm, het voet- of fietspad zijn naargelang de situatie. Alle straten in het aansluitbaar gebied komen aan de beurt.

De start is voorzien vanaf maandag 8 augustus. Herentalseweg, Hezewijk en Stadsestraat komen als eerste aan bod. De werken schuiven geleidelijk verder op richting het centrum. In O.-L.-V.-Olen en St.-Jozef-Olen starten de werken in de loop van september. De totale werken duren ongeveer een half jaar.
Hinder

Er wordt telkens gewerkt aan één straatzijde. Van zodra die is afgewerkt, wordt er indien nodig gewerkt aan de andere zijde.

De verkeerssituatie hangt af van de straat waarin er gewerkt wordt. Waar nodig geldt er een omleiding voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer.
De aannemer zorgt ervoor dat woningen en handelaars maximaal toegankelijk blijven. De opritten en/of garages kunnen gedurende maximaal twee dagen niet gebruikt worden.