U bent hier

Start aanmeldingsperiode scholen Mol niet-voorrangsgroep

Mol
04.03.2019 - 08.57u
Door: Herman Gezelle

De tweede aanmeldingsperiode voor het aanmeldingssysteem van de kleuterscholen en lagere scholen start op maandag 11 maart en loopt tot en met woensdag 3 april (23.59 uur). Alle ouders met een kind geboren in 2017 én ouders die een andere school kiezen voor hun kind, melden zich tijdens deze periode aan via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Schoolkeuze en afstand tot de school vormen de belangrijkste objectieve criteria van het nieuwe aanmeldingssysteem.

Alle kleuterscholen en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) en het schooltje uit de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven.

Wanneer aanmelden?

Ouders met kinderen die al broers of zussen op school hebben of die zelf op een school werkten, kregen eerder al de kans om zich aan te melden.

De tweede aanmeldingsperiode loopt van 11 maart (00.01 uur) tot en met 3 april (23.59 uur) en is voor:

- ouders met een kind geboren in 2017

- ouders die een andere school kiezen voor hun kind(eren)

- ouders die een kind hebben op een autonome kleuterschool (Vrije kleuterschool Rijpad, Vrije kleuterschool Rozenberg en Vrije kleuterschool 't Scholeke) en dus voor een andere school moeten kiezen bij de overstap naar het lager onderwijs

- ouders die zich konden inschrijven in de eerste periode, maar dit om welke reden dan ook niet deden

Wanneer schrijven ouders hun kind in?

Nadat alle aanmeldingen verwerkt zijn, informeert het gemeentebestuur de ouders over de school waar ze hun kind kunnen inschrijven.

Communicatie ouders

Alle ouders met een kind geboren in 2017, ontvingen eind december 2018 een brief van het gemeentebestuur met de aanmeldingsdata. De ouders die nog niet inschreven tijdens de eerste aanmeldingsperiode ontvingen in februari een herinneringsbrief.

Bij de eerste brief zat een brochure die stap voor stap uitlegt hoe het aanmeldingssysteem werkt en een antwoord geeft op de meest gestelde vragen. Deze info is ook terug te vinden op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Daarnaast informeren de scholen ouders met affiches aan de schoolpoort en zorgt het gemeentebestuur voor uitgebreide communicatie via de website, lokale reclamebladen, de LED-schermen, facebook, twitter,...

Campagne In #MooiMol kamperen we aan de Molse Meren

'In #MooiMol kamperen we aan de Molse Meren. Niet aan de schoolpoort.' is de slogan van de communicatiecampagne die ouders stap voor stap begeleidt bij het aanmeldingssysteem voor de kleuterscholen en lagere scholen.

Om alle kinderen gelijke kansen te geven in het maken van een schoolkeuze, werken alle scholen in onze gemeente en het schooltje van de Sportlaan in Balen met één centraal aanmeldingssysteem. We spelen hiermee ook in op de toekomstige capaciteitsproblemen van bepaalde scholen en vermijden dat ouders voor de schoolpoort moeten kamperen.

Want... in #MooiMol kamperen we alleen aan de Molse Meren!

Contact onderwijs, 0493 13 33 31, onderwijs@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen

imageMeer nieuws

Modderduivel Eli Iserbyt houdt Toon Aerts af na thriller in Besançon

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 28.11.2021 - 16.23u

Wat doet farma-industrie tegen omikronvariant? Moderna belooft specifiek vaccin, Pfizer kijkt eerst naar huidige vaccins

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 28.11.2021 - 11.25u

Ook 22e kerstmarkt Noorderwijk afgelast

Ook 22e kerstmarkt Noorderwijk afgelast
Herentals 28.11.2021 - 08.26u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 27.11.2021 - 22.51u

KVC Westerlo wint op Lommel in minuut 93 : 0-1

Nationaal | Westerlo 27.11.2021 - 22.29u

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.11.2021 - 18.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto