U bent hier

Start aanmeldingsperiode scholen niet-voorrangsgroep: zaterdag 18 februari

Mol
14.02.2017 - 14.06u
Door: Mark Jaspers

De tweede aanmeldingsperiode voor het aanmeldingssysteem van de kleuter- en lagere scholen start op zaterdag 18 februari en loopt tot en met zondag 19 maart.

Alle ouders met een kind geboren in 2015 dat volgend schooljaar of in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar school gaat én ouders die een andere school kiezen voor hun kind, melden zich tijdens deze periode aan via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Schoolkeuze en afstand tot de school vormen de belangrijkste objectieve criteria van het nieuwe aanmeldingssysteem. In onze gemeente werken alle kleuter- en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven.

Wanneer aanmelden ?

Ouders met kinderen die al broers of zussen op school hebben of die zelf op een school werkten, kregen eerder al de kans om zich aan te melden.

De tweede aanmeldingsperiode loopt van 18 februari tot en met 19 maart 2017 en is voor:

Ouders met een kind geboren in 2015 dat in het schooljaar van 2017-2018 of in het schooljaar van 2018-2019 (enkel voor kinderen geboren tussen 15 november 2015 en 31 december 2015) voor het eerst naar school gaat

Ouders die een andere school kiezen voor hun kind(eren)

Ouders die een kind hebben op een autonome kleuterschool (Vrije kleuterschool Rijpad, Vrije kleuterschool Rozenberg en Vrije kleuterschool 't Scholeke) en dus voor een andere school moeten kiezen bij de overstap naar het lager onderwijs

Ouders die zich konden inschrijven in de eerste periode, maar dit om welke reden dan ook niet deden

Wanneer schrijven ouders hun kind in?

Nadat alle aanmeldingen verwerkt zijn, informeert het gemeentebestuur de ouders over de school waar ze hun kind kunnen inschrijven.

Communicatie ouders

Alle ouders met een kind dat geboren werd in 2015, ontvingen eind december 2016 een brief van het gemeentebestuur met de aanmeldingsdata. De ouders die nog niet inschreven tijdens de eerste aanmeldingsperiode ontvingen in februari 2017 een herinneringsbrief. Bij de eerste brief zat een brochure die stap voor stap uitlegt hoe het aanmeldingssysteem werkt en een antwoord geeft op de meest gestelde vragen. Deze info is ook terug te vinden op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Daarnaast informeren de scholen ouders met affiches aan de schoolpoort en zorgt het gemeentebestuur voor uitgebreide communicatie via de website, lokale reclamebladen, de LED-schermen, facebook, twitter,...

Waar kunnen ouders terecht met vragen?

Neem contact op met dienst onderwijs, Molenhoekstraat 2, 014 33 09 63 of onderwijs@gemeentemol.be.

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 09 63, onderwijs@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto