De PZ Heist, buurtbewoners en lokaal bestuur starten buurtinformatienetwerk (BIN) op in Rashoevewijk: "Tussen 2018 en nu reeds 15 (pogingen tot) woningdiefstallen plaatsgevonden in deze wijk."

In de Rashoevewijk slaan politie, buurtbewoners en lokaal bestuur de handen in elkaar voor de opstart van een buurtinformatinetwerk (BIN). Een BIN is een samenwerking tussen deze verschillende partners om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de buurt te verhogen.

Buurtbewoners en politie houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in de buurt. Deze uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en kan leiden tot minder criminaliteit. Hoe meer BIN-leden, hoe meer ogen die een oogje in het zeil kunnen houden.

"We roepen buurtbewoners op om zich mee te engageren in het buurtinformatienetwerk." zegt Kathrine Plancke, BIN-coördinator van de Rashoevewijk.

"In Heist-op-den-Berg zal van start worden gegaan in de Rashoevewijk omdat tussen 2018 en nu reeds 15 (pogingen tot) woningdiefstallen hebben plaatsgevonden in deze wijk. Het initiatief voor de opstart van het BIN komt vanuit de buurtbewoners zelf," vertelt Marc Daems, commissaris van politie.

"Het is belangrijk dat als mensen verdachte handelingen of gedragingen vaststellen, ze meteen de politie verwittigen via het nummer 101.".

Infosessie op 5 mei

Op donderdag 5 mei om 19u wordt er een eerste informatievergadering georganiseerd in parochiezaal Termolen in Heist-Goor. Alle buurtbewoners van de Rashoevewijk* die interesse hebben krijgen hier de nodige info en kunnen indien gewenst vragen stellen. Inschrijven voor deze infosessie kan via bin.rashoevewijk@gmail.com.

Uitbreiding BIN's

In de toekomst kan bekeken worden om het aantal BIN's in Heist-op-den-Berg verder uit te breiden. Heb je interesse om zelf een BIN op te richten in je wijk? Neem dan contact op met de lokale politie.

Via de website www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/buurtinformatienetwerk kan je alvast meer info terugvinden over de voorwaarden om een BIN op te richten.

*Deelnemende straten in de Rashoevewijk: Rashoevestraat, Zandvoortstraat, Iepestraat, Sparrestraat, Essestraat, Eikestraat, Burgerheidestraat, Halfbunderstraat en Drieshoevestraat.