Op zondag 14 april kan je bij Golclub Witbos in Noorderwijk kennismaken met de gofsport. Je krijgt er initiatielessen. Want die zijn zeker nodig wil je als je eenmaal geïnteresseerd bent maximaal genieten van de golfsport. De initiatielessen zijn nodig om je basistechnieken van golf onder de knie te krijgen. Ook daarna zijn extra lessen nodig om die basistechnieken bij te schaven.

Is Golfsport een dure sport?

Voorzitter Patrik De Cat van Golfclub Witbos relativeert de kostprijs van de golfsport. "Je kan het vergelijken met een goed uitgeruste wielertoerist. Maar eigenlijk is de sport goedkoop." We staken ons licht op over prijzen. Handschoenen kosten circa 15 euro en ook een goed stel sportschoenen zijn een must. Wie echt het golfterrein opgaat draagt golfschoenen, kostprijs circa 60 euro, een tas en golfstokken kosten circa 150 euro voor een ganse set. Wie na de initiaties van zondag zin heeft in een starterspakket betaalt circa 229 euro. Alles hangt af van de club.

Vorig jaar namen er 3.800 geïnteresseerden deel aan Start to Golf. Wil je zondag deelnemen en kennismaken, dan kan je je aanmelden via www.sportvanhetjaar.be. In Golfclub Witbos kan je tussen 11 en 17 uur terecht. Er is kinderanimatie en een puttingwedstrijd met Bart Goor.