De werken voor de heraanleg van de twee nabijgelegen kruispunten De Rooy – Hofstede en De Rooy – Lijsterdreef – Postelarenweg starten vermoedelijk in de week van 9 januari. De effectieve startdatum hangt af van de weersomstandigheden. Beide kruispunten worden heringericht om de verkeersveiligheid - vooral voor fietsers - te verhogen én waterplassen op het fietspad te vermijden. De ontwerpplannen voor de nieuwe kruispunten vind je op www.gemeentemol.be.  

Gevaarlijk voor fietsers 

Het huidige kruispunt van De Rooy met Hofstede is voor fietsers vrij gevaarlijk. Fietsers op Hofstede zijn onvoldoende zichtbaar voor automobilisten die uit De Rooy komen of vanuit Hofstede De Rooy willen indraaien. Bij de herinrichting van dit kruispunt gaat veel aandacht naar de juiste positionering van de fietspaden. Daarnaast wordt het kruispunt veel compacter, wat zowel voor auto’s als fietsers de veiligheid verhoogt.

Ook de kruispunten van De Rooy met Lijsterdreef en Postelarenweg worden aangepakt. Op het kruispunt met de Lijsterdreef blijven er na zware regenvallen grote waterplassen achter. Dit probleem moet na de heraanleg van de baan zijn.

Tijdsduur en bereikbaarheid  

Bij gunstig weer duren de werkzaamheden een tweetal maanden.  

In deze periode wordt De Rooy ter hoogte van de Postelarenweg en Lijsterdreef afgesloten. Je kan dus niet meer vanuit De Rooy richting Hofstede.

Op Hofstede blijft ter hoogte van het kruispunt met De Rooy altijd tweerichtingsverkeer mogelijk. Tijdelijke verkeerslichten regelen het beurtelings verkeer. Dit regeling van de verkeerslichten geldt ook voor fietsers.  

De Lijsterdreef wordt slechts een klein deel van de werkperiode afgesloten. De bewoners kunnen hun straat, mits een beetje omrijden, bereiken via de Bosdreef en de Bietenstraat.