U bent hier

Start-up laat iedereen groenten en fruit schenken aan hulpverleners

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen
27.03.2020 - 13.39u
Door: Mark Jaspers

Kadonation lanceert nationaal groepscadeau voor onze hulpverleners - Schenk hulpverleners een gratis vitamineboost

De Gentse start-up Kadonation roept Belgen op om hulpverleners een Boostbox te schenken. Deze vitamineboost kunnen ze vandaag meer dan ooit gebruiken. De boostboxen, boordevol vitaminerijke stukken fruit en groenten, worden afgeleverd op de werkplek van de hulpverleners.

Een geschenk van de burger, met zorg samengesteld door onze boeren en fruittelers. An apple a day, keeps the doctor... okay!

Wie bijdraagt, kan een box naar keuze schenken. Per schijf van 15 euro voorzien de initiatiefnemers één gezinsbox voor een zorg verlener. De pakketten zullen worden geleverd aan ziekenhuizen, zorginstellingen en brandweerkazernes.

Zo hoeven zorgverleners voor hun dagelijkse portie groenten en fruit niet aan te schuiven in de winkels, of ondervinden ze geen hinder door de lege winkelrekken. Hulpverleners melden zich aan, bijdragers schenken een box.

"We vinden het belangrijk om ons platform open te stellen voor een actie naar de helden van vandaag: de hulpverleners. Samen met Vitadesk realiseren we deze actie geheel aan aankoopprijs, om zoveel mogelijk Boostboxen aan de hulpverleners te kunnen wegschenken", verduidelijkt Jelle Van Roosbroeck van Kadonation. "Morgen leveren we de eerste boxen bij het UZ Gent en AZ Turnhout", vult hij aan.

Hit op social media

De actie maakt alvast furore op Instagram. Onder meer Jamie Lee-Six, Julie Taton, Ianthe Tavernier, Pascal Braeckman, Charlotte Renée Leysen, Maxine de Winne, Gilles Van Bouwel en Hilde De Baerdemaeker zetten hun schouders onder het initiatief met de hashtag #boostonzehelden.

De boxen worden verpakt onder strikte hygiënische voorschriften en worden geleverd in een gesloten kartonnen verpakking. Bovendien wordt bij het samenstellen van de pakketten de social distance tussen de inpakkers verdubbeld naar drie meter.

Alle info op: https://kadonation.com/boostbox

Onder meer Pascal Breackman en Hilde De Baerdemaker deelden de oproep

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto