Op maandag 9 september start de Herentalse Turnvereniging officieel het nieuwe Turn- & Dansseizoen. Officieus zijn de wedstrijdgroepen al een maand bezig om de nieuwe competitie voor te bereiden. Een aantal leden van de Trampolineploeg trekken zelfs in de eerste week naar Portugal om deel te nemen aan de Loule-Cup.

Het voorbije seizoen werd afgesloten met een record aan overwinningen en Corpus Sanum stond met Dorien Glassee opnieuw in de Gymfinale. Dat is enige Belgische competitie met de 2 beste Nationale gymnasten in alle disciplines die nog op de VRT wordt uitgezonden. Dorien verloor wel nipt de wedstrijd maar was zeker de lieveling van het publiek in de Topsporthal te Gent.

Bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vind men een aanbod van recreatie, Hiphop tot competitief en van jong tot oud aan zeer democratische prijzen. Uiteraard blijft Corpus Sanum zich inzetten voor personen met een beperking, die welkom zijn op zaterdagmorgen in de G-groep. Nieuw voor deze doelgroep is de oprichting van een G-dansgroep. Zij komen op vrijdag van 18u30 tot 19u30 aan bod in de danszaal. Twee gemotiveerde en bekwame lesgevers staan garant voor kwaliteit en aangepaste opvang. De onderafdeling Morkhoven blijf eveneens verder werken op dezelfde dag en uren. De Zumba-groep gaat zijn 2° seizoen in en wie al is komen meedoen weet dat het van hoge kwaliteit is. De groepen van Herentals zijn bijna allemaal ondergebracht in de accommodatie van het stedelijk Sportcomplex Vossenberg.

Goed nieuws voor Corpus Sanum tijdens de vakantie was de selectie van 4 gymnasten op Trampoline voor de World Age Group Competition (WAGC) en dat is het WK voor de jeugd. Voor Yoni Verdonck is het al de 2° selectie en het is een debuut voor Roxane Geeraerts, Nell & Britt Caers. Kersvers Internationaal jurylid Cathy Dillen is geselecteerd om België te vertegenwoordigen in het jurycorps en Alex Dillen is aangesteld als één van de Nationale coachen die de Belgische ploeg zal begeleiden. De WAGC gaat dit jaar door in Sofia Bulgarije in november.

Het nieuwe Turnseizoen start bij Corpus Sanum dus op maandag 9 september en een volledige uurrooster kan men terugvinden op de website www.corpussanumherentals.be . Er is sinds kort ook een facebook site waar je ook alle nieuwtjes van de club mee kan volgen. Er zijn folders te verkrijgen op de sportdienst van Herentals in de Vossenberg.

Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Lidgelden zijn democratisch laag gehouden en het begint van 80,00 euro (gymnastiek) en van 115,00 euro (hiphop). Voor meer inlichtingen kan men terecht vanaf maandag 9 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be . De uurrooster verschijnt ook in het weekblad "De Postiljon".

Foto:      Dorien Glassee op de Gymfinale