Op 30 juli starten er weg- en rioleringswerken aan Tessenderloseweg (grondgebied Geel) en Kiezel (grondgebied Meerhout). Er komt een gescheiden rioleringsstelsel en fietspaden die zijn afgeschermd van de autoweg met een haag. De werken zullen vermoedelijk duren tot de zomer van 2020. Er zijn omleidingen voor het doorgaand verkeer en fietsers.

Verschillende fases
Eerst voert het personeel van de aannemer wegenis de voorbereidende werken uit: zij plaatsen de signalisatie, rooien de bomen en maken de bermen vrij. Nadien leggen de nutsmaatschappijen nieuwe nutsleidingen aan voor aardgas, elektriciteit, water en telecom. In een latere fase voert de aannemer wegenis de wegen- en rioleringswerken uit.

Hinder voor verkeer
Het doorgaand verkeer zal tijdens de werken worden omgeleid langs Winkelomseheide (N174) en Eindhoutsebaan (N102). Ook de fietsers vanuit Geel naar Meerhout volgen deze omleiding.

Fietsers vanuit Meerhout naar Geel zullen naargelang de fase waarin de werken zich bevinden een andere omleiding volgen. In de eerste fases is die fietsersomleiding langs Hesemeer, Weidestraat en Spikkewaverdijk.

Meer info
Op de website van stad Geel (www.geel.be/tessenderloseweg) kun je meer info vinden over deze werken. Voor praktische vragen kun je tijdens de werken terecht op de werf bij de werfverantwoordelijke van aannemer IGM bvba.