U bent hier

Startschot Grote Lenteschoonmaak Kleine Nete

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland
27.02.2020 - 16.36u
Door: Herman Gezelle

Nu het toeristisch seizoen en het kano- en kajakseizoen eraan komt, nadert er ook weer een belangrijke periode om de Kleine Nete op haar mooist te tonen. De rivier is een van de weinige waterlopen in Vlaanderen waar nog zeldzame vissoorten en waardevolle plantensoorten voorkomen.

Maar de Kleine Nete is veel meer dan alleen een mooie plek om de harmonie in de natuur te ontdekken. Ze is tevens ook het prachtig resultaat van vele helpende handen en grensoverschrijdende gemeentelijke samenwerkingen die elk hun steentje bijdragen om een traject van 25 kilometer te onderhouden.

Zo wordt het fiets-, wandel- en vaartraject van Retie tot Grobbendonk door heel wat vrijwilligers, verenigingen en organisaties regelmatig proper gehouden. Daarbij wordt al wandelend en kajakkend zwerfvuil van oevers en bermen geraapt. Met de Grote Lenteschoonmaak van 23 maart tot 5 april steken de vrijwilligers nog een tandje bij.

Op woensdag 4 maart geeft de gemeente Grobbendonk alvast het startschot voor de actie propere Nete.

Op deze dag zal het lokaal bestuur samen met vrijwilligers een deel van fietsroute Troon en de oeverzone langsheen de Nete zwerfvuilvrij maken.

Bewustmaking en sensibilisatie is het doel, want afval komt er niet vanzelf. Afspraak en startschot aan de parking achteraan het gemeentehuis op 4 maart om 13.00 uur.

Naast de opruimacties werken de zes gemeenten (Geel, Grobbendonk, Herentals, Kasterlee, Olen en Retie) de Vlaamse Milieumaatschappij, Sport Vlaanderen, Mooimakers en de lokale horeca samen rond verschillende maatregelen om zwerfvuil en sluikstort in en rond de Kleine te vermijden.

Dit gaat van sensibiliseren van de kajakkers tot het optimaliseren van de afvalverzameling aan het belangrijkste stoppunt.

Doe je ook graag mee met de Grote Lenteschoonmaak? Registreer je actie dan via de website van Mooimakers of vraag meer informatie bij de gemeente via milieu.groen@grobbendonk.be

Meer info: Team Ruimte & Vergunningen, tel. 014 50 70 04

imageMeer nieuws

Heerlijke Zeeuwse mosselen : seizoen is gestart

 Heerlijke Zeeuwse mosselen : seizoen is gestart
Internationaal | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 08.27u

Margot Cloet (Zorgnet) : 'Historisch sociaal akkoord voor het zorgpersoneel'

Margot Cloet (Zorgnet) : 'Historisch sociaal akkoord voor het zorgpersoneel'
Herentals | Kempen regio | Nationaal 08.07.2020 - 01.07u

Umicore Hoboken overweegt vergoeding voor elk gezin dat wil verhuizen

Olen | Provincie Antwerpen 07.07.2020 - 23.59u

Maar 16 clubs in 1A (géén 18), mini-play-offs

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 07.07.2020 - 20.44u

Retail herstelt zich in mei

Kempen regio | Vlaanderen 07.07.2020 - 20.26u

Inkomsten Stickeractie Rode Kruis Herenthout

Inkomsten Stickeractie Rode Kruis Herenthout
Herenthout 07.07.2020 - 20.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto