Vanmiddag werd het startschot gegeven van de werkzaamheden aan de nieuwbouw van Benedenti Groep in Herentals. Langs de Gareelmakersstraat wordt gewerkt aan een fonkelnieuw gebouw waarin de tandartsenpraktijk, die vandaag nog gevestigd is in de Ernest Claesstraat in Herentals, haar nieuwe thuis zal vinden.

Het nieuwe gebouw van Benedenti Groep in Herentals is modern en erop gericht om enerzijds patiënten welkom te doen voelen in een omgeving waarin ze de best mogelijke zorgen ontvangen. Anderzijds om medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden.

De Benedenti Groep is vandaag actief in 7 vestigingen, waaronder Herentals. Het huidige gebouw in de Ernest Claesstraat in Herentals werd te klein voor de groeiende groep van tandartsen. Vandaar dat een verhuis zich opdrong.

Het nieuwe gebouw heeft plaats voor extra tandartsen, gezien Benedenti Groep doorlopend op zoek is naar nieuwe medewerkers. Daarnaast werd er ook ruimte voorzien om een eigen laboratorium in te richten op deze locatie.

Gestoeld op gedeelde waarden, vinden de verschillende tandartsen en ondersteunend personeel elkaar dagelijks in hun missie om een glimlach teweeg te brengen. Zowel bij hun patiënten als bij elkaar. Want samen werken is voor een stuk ook samen leven. Dat doen ze bij Benedenti liefst op zo een aangenaam mogelijke manier.

Het nieuwe gebouw van Benedenti Groep in Herentals

Het ontwerp van het nieuwe gebouw is een ontwerp van d&a architecten, in samenwerking met Studio Tolleneer voor het interieur. De uitvoering is in handen van De Voordenkers van Mathieu Gijbels. "We vonden het belangrijk om een sterk team rondom ons te vormen dat begrijpt waar we naartoe willen" vertelt Rik Claes, gedelegeerd bestuurder Benedenti Groep. "Dit project is voor ons méér dan een nieuw gebouw. We ondernemen hier in kader van gezondheid maar we willen tegelijk ook gezond ondernemen. En dat doe je best op een constructieve manier: door samenwerking."

Vanochtend verzamelden alle partners voor het symbolische startschot van de werkzaamheden. Voor deze gelegenheid werd een tijdcapsule voorgesteld: een boodschap aan een onbekende in de toekomst over wat er op deze plek in de Gareelmakersstraat op 13 september 2017 gebouwd werd.

Een intentieverklaring voor een productieve samenwerking die door alle partijen ondertekend werd, vervolgens opgeborgen en ingegraven in de grond waar deze deel zal blijven uitmaken van het nieuwe gebouw.

Op de foto's : vlnr: Yasmine (d&a Architecten), Lize Tegenbos (Benedenti Groep), Wouter Torfs, Robby Engelen (projectleider Mathieu Gijbels), Mathi Gijbels (CEO Mathieu Gijbels), Rik Claes (gedelegeerd bestuurder Benedenti Groep). Samen begraven ze de tijdscapsule met de werf op de achtergrond.  (pp)  Foto's I. Dalemans/ NNieuws.