U bent hier

Startschot Veerkrachtige dorpen in Schriek

Heist op den Berg | Kempen regio
08.11.2018 - 14.03u
Door: Mark Jaspers

Op 15 november start het project Veerkrachtige dorpen in Schriek. Na Booischot is dit het tweede kerkdorp van Heist-op-den-Berg waar dit initiatief van de provincie Antwerpen wordt uitgerold.

In vier creatieve werksessies ontdekken de inwoners van Schriek de goede en minder goede punten van hun dorp én bedenken ze samen creatieve oplossingen voor concrete uitdagingen als mobiliteit, vereenzaming, het uitzicht van hun dorp, enzovoort. Het ontwerpbureau PTA ontwikkelt daarna een 'dorpskarakterschets' als leidraad voor de verdere ontwikkeling van Schriek in de komende jaren.

"Het blijft niet alleen bij woorden," stelt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens. "De burgers ontwikkelen samen met hun gemeentebestuur ook een kant-en-klaar actieplan, waarvan het eerste idee al op korte termijn gerealiseerd zal worden."

Ben jij benieuwd hoe het eraan toegaat? Wil jij ook je steentje bijdragen? Zit jij ook vol goede ideeën? Kom dan zeker naar het startmoment op donderdagavond 15 november van 19.30 tot 21 uur in de parochiezaal van Schriek.

Het project 'Veerkrachtige dorpen' is een initiatief van de provincie Antwerpen, Innovatiesteunpunt en vzw RURANT. Zie ook www.veerkrachtigedorpen.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto