Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Startschot voor buurtrestaurant ’t Klapgat in Woonzorgcentrum Berkenhof Heist

't Klapgat Heist

Vanmiddag opende buurtrestaurant ’t Klapgat in Heist. Voortaan is er elke vierde woensdag van de maand in woonzorgcentrum Berkenhof een gezellige restaurantdag.   Wie graag de sfeer komt opsnuiven en genieten van een heerlijke maaltijd, kan er afspreken met buren, dorpsgenoten, vrienden of collega’s.

Waarom een buurtrestaurant?

'Het buurtrestaurant is er om mensen te ontmoeten, om buren en dorpsgenoten beter te leren kennen en om gezellig te babbelen. De cafetaria van woonzorgcentrum Berkenhof als locatie is een bewuste keuze. Het woonzorgcentrum zet op die manier de deuren open voor de buurt en voor alle Heistenaren. Het woonzorgcentrum wil een open huis zijn waar iedereen welkom is.

Net zoals de bewoners regelmatig naar buiten gaan, voor een wandelingetje of voor een uitstap naar de markt, wil het woonzorgcentrum op die manier de buurt naar ‘binnen’ trekken. De cafetaria is daarvoor de perfecte locatie. Bewoners appreciëren de gezellige drukte: ze komen graag onder de mensen, willen erbij horen en genieten van een vriendelijke goeiedag.

Op woensdagnamiddag wil het woonzorgcentrum ook (groot)ouders met kinderen bereiken. Dat jeugdige enthousiasme is voor de bewoners een moment om naar uit te kijken. Hopelijk ontstaan er in de toekomst nog mooie intergenerationele samenwerkingen. Het woonzorgcentrum staat open voor alle ideeën.

Tegelijkertijd wil welzijnsvereniging De Zilveren Zwaan de Heistenaren nog meer vertrouwd maken met haar werking. Ook de thuiszorgdiensten zullen zich binnenkort in woonzorgcentrum Berkenhof vestigen. Wie vragen heeft over gezinszorg, maaltijden aan huis of Mobitwin (vroeger de Minder Mobielencentrale), vindt alle info op één plaats.

Wanneer worden de maaltijden geserveerd?

De maaltijden worden geserveerd tussen 11.30 en 14 uur. Daarna kan iedereen gezellig blijven napraten in de cafetaria. De data en het menu staan op de website:  www.zilverenzwaan.be/nieuws/opening-buurtrestaurant-t-klapgat  
Wie graag komt, moet tijdig reserveren! De prijs voor een maaltijd bedraagt 9 euro (1,80 euro met vrijetijdskaart). Kinderen betalen 6 euro (1,20 euro met vrijetijdskaart). Elke maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een nagerecht.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via mail, telefonisch of aan het onthaal:  buurtrestaurant@zilverenzwaan.be  015 24 63 30 op weekdagen tussen 9 en 16 uur -- Of meld je aan bij het onthaal van WZC Berkenhof, Jozef Weynsstraat 3, Heist-op-den-Berg op weekdagen tussen 9 en 12 uur.

Vrijwilligers gezocht

Voor het buurtrestaurant zijn nog extra vrijwilligers nodig: mensen die een handje willen toesteken bij het uitscheppen van de maaltijden, de tafels dekken, afruimen, organisatie van activiteiten, enzovoort. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Evy Vercammen of Hanna Grielen op 015 24 63 30 of buurtrestaurant@zilverenzwaan.beinfo@zilverenzwaan.be

't Klapgat Heist

't Klapgat Heist

Jozef Weynsstraat 3, Heist-op-den-Berg, België

't Klapgat Heist

Deel dit artikel