Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Statenpeilingen: opmars BBB, VVD levert tijdens campagne juist iets in

Tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen Nederland lijkt BBB stappen vooruit te hebben gezet, terwijl de VVD juist iets aan steun lijkt te hebben verloren.

In het laatste landelijke gemiddelde van speciale peilingen van Ipsos/EenVandaag en I&O Research komt de partij van Caroline van der Plas op 15,2 procent van de stemmen uit en de VVD op 12,6 procent.

De BoerBurgerBeweging heeft daarmee de afgelopen maand duidelijk terrein gewonnen, afgezet tegen de 10,5 procent die politicoloog Tom Louwerse half februari uitrekende. Terwijl de VVD toen juist significant hoger uitkwam, op 15,5 procent.

BBB krijgt daarmee voor het eerst een hoger percentage dan de VVD bij het gemiddelde van de speciale peilingen, maar conclusies zijn daar volgens Louwerse niet uit te trekken. Het staat niet vast dat BBB als grootste partij uit de bus komt.

Louwerse blijft de peilingen een "momentopname" noemen, onder meer omdat veel kiezers nog twijfelen, zoals ook blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoek van Ipsos/EenVandaag. (NOS)

Deel dit artikel