U bent hier

Stationsactie Oxfam wereldwinkels regio Kempen

Geel | Herentals | Kasterlee | Kempen regio | Olen | Turnhout regio
02.10.2019 - 16.38u
Door: Mark Jaspers

De Kempense Oxfam-Wereldwinkels hebben deze woensdagmorgen 2 oktober, bij de aftrap van de Week van de Fair Trade, weer een treinstationsactie gevoerd.

In Turnhout, Tielen, Brecht, Olen, Geel, Herentals en Balen kregen de trein- en buspendelaars tussen 6u en 9u - (h)eerlijke chocolade uitgedeeld, om de problematiek in de cacaosector aan te kaarten.

Ook werden de pendelaars uitgenodigd voor de ruilactie van oxfam wereldwinkels. Op 12 oktober kan je met een lege wikkel van eender welk merk inruilen voor een stuk eerlijke chocolade van oxfam wereldwinkels.

Chocolade is namelijk een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen. Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betaalt Oxfam nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie.

Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin.

Bovendien steun je een vrijwilligersbeweging die via acties, campagnes en beleidswerk strijdt voor een volledig duurzame cacaosector.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto