Bij een ongeval op het T-kruispunt van de Poederleeseweg-Holle Weg is vanmiddag rond 14.45u een zwaar ongeval gebeurd waarbij een stedelijk voertuig betrokken was.

Een stedelijke bestelwagen kwam van de Holle Weg en wilde de drukke Poederleeseweg opdraaien. De bestuurder K.L. (38) uit Herentals kwam hierbij in aanrijding met een auto die uit richting Poederlee kwam. 

Bestuurster I.V.G. (45) uit Olen werd lichtgewond, maar moest niet naar het ziekenhuis. 

De schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

Brandweer Kempen post Herentals kwam ter plaatse om de weg op te ruimen.  Politie Neteland deed de nodige vaststellingen. Takeldienst Jimmy Verwimp moest de beide auto's komen takelen.

Het verkeer op de Poederleeseweg was een uur deels onderbroken. (pol)

'Stadsbestuur al jaren gewaarschuwd voor gevaarlijke situatie'

Buurtbewoners van de Holle Weg, Rutsveld, Kapittelbossen, Druivenstraat, Rankenstraat en ouders van leerlingen van Basisschool Wijngaard (kOsh), hebben al in 2018 het Herentalse schepencollege gewaarschuwd. 

'We hebben in casu schepen Pascal Van Nueten (N-VA) verschillende keren gemaild en gewaarschuwd met foto's, video's met detailopname's over de zeer gevaarlijke situatie op het T-kruispunt van de Poederleeseweg-Holle Weg', klinkt het bij de buurtbewoners. 'Het zicht is o.a. sterk belemmerd door een haag van een woning.

De schepen heeft dat weggelachen en heeft geen oplossing gegeven, geen actie ondernomen. 

Het is nu toch een beetje grappig, en pijnlijk tegelijkertijd, dat net nu een stedelijk voertuig betrokken is bij dit zwaar ongeval aan dit kruispunt.

Hopelijk hebben ze het nu met schade en schande geleerd hebben. Ik zou zeggen : eigen schuld, dikke bult', besluit buurtbewoonster Nicki uit Kapittelbossen.

Foto's Nnieuws G. Verellen/ J. Verwimp.