Het gemeentebestuur kent een stedenbouwkundige vergunning toe aan het bouwproject op de hoek van de Kapellestraat met de Don Boscostraat. Na een grondig onderzoek van de inhoud van de bezwaarschriften en de petitielijst komt het gemeentebestuur tot de conclusie dat er geen doorslaggevende argumenten zijn om dit project geen vergunning te geven.

Vooral het feit dat het perceel slechts voor 28 procent bebouwd wordt en dat de Kapellestraat als intensief gebruikte verbindingsweg al meerdere appartementsgebouwen telt, ligt aan de basis van de positieve beslissing. Het bouwproject voldoet ook volledig aan de minimumdieptes voor het groene tuingedeelte.

 

Kleinstedelijk gebied

Bovendien ligt het perceel in het kleinstedelijk gebied, wat betekent dat hier moet gestreefd worden naar woonverdichting. Het toekennen van de vergunning betekent dat de projectontwikkelaar op dit perceel van 20,63 are tien appartementen met ondergrondse parking en een woning met garage mag bouwen. De appartementen richten zich naar de Kapellestraat, de particuliere woning komt in de Don Boscostraat.