Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van de maaltijdbox

Maaltijdbox

Tegenwoordig bestel je binnen mum van tijd een krat vol met de lekkerste gerechten. Je hoeft er de deur niet voor uit en het wordt binnen korte tijd bezorgd. Het is natuurlijk niet voor niets dat maaltijdboxen door de jaren heen zo ontzettend populair zijn geworden. Inmiddels maken steeds meer mensen hier gebruik van.

Met behulp van een maaltijdbox aan huis bereid je eenvoudig een gezonde maaltijd, zonder dat je hier over na hoeft te denken. Gemak dient de mens, nietwaar?

Marktonderzoek 2020

In 2020 is er een marktonderzoek gedaan naar de populariteit van maaltijdboxen. Uit dat onderzoek bleek dat Nederlanders in grote hoeveelheden boxen bestellen. Dat waren toen gemiddeld 1,6 miljard mensen. Inmiddels zijn we twee jaar later na het afronden van dat onderzoek en kunnen we enkel stellen dat die hoeveelheid hoogstwaarschijnlijk alleen maar gegroeid is. Dit heeft ook gevolgen voor de supermarktomzet.

Vanwaar die populariteit?

Maar hoe komt het dat maaltijdboxen in relatief korte tijd enorm populair zijn geworden? Als we kijken naar de cijfers in 2016, zien we namelijk een enorme stijging in het aantal verkochte boxen ieder jaar. Dit heeft verschillende oorzaken.

Ten eerste heeft de coronacrisis voor een enorme verandering gezorgd. Maaltijdboxen wonnen voor die tijd al aan populariteit, maar de crisis heeft die ontwikkeling nog eens in stroomversnelling gebracht. Mensen gingen niet snel meer naar de supermarkt en lieten eten liever thuis bezorgen. Daardoor werd er snel gegrepen naar maaltijdboxen.

Ten tweede past de gedachte achter de maaltijdboxen natuurlijk ook uitstekend bij de huidige samenleving. We worden steeds drukker. Hebben minder tijd om gezond te eten en maken daardoor steeds vaker ongezonde keuzes. Simpelweg doordat je geen zin hebt om na het werken ook nog eens uitgebreid boodschappen te doen en te koken. Bij maaltijdboxen hoef je niet meer na te denken over wat je gaat eten.

De ingrediënten liggen al in huis en je bepaalt elke week eveneens hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan de recepten. Zo weet je zeker dat er altijd iets in huis is waarmee je een gezonde maaltijd in elkaar kunt zetten. En dat binnen zeer korte tijd.

En ten slotte natuurlijk ook nog het gemak van het internet. We zijn inmiddels niet anders meer gewend dan dat de meeste mensen via het internet dingen bestellen. Van boodschappen tot kleding. Alles wordt anno 2022 online gedaan. Het lijkt dan ook alleen maar logisch dat je tegenwoordig ook recepten en bijbehorende producten kunt kopen.

Originaliteit

Opvallend voor de maaltijdboxen is ook dat ze steeds origineler worden in het maken van nieuwe recepten. Zo biedt HelloFresh wekelijks een twintigtal nieuwe recepten aan. Zo zal je direct gevarieerder gaan eten. Ook proberen mensen steeds meer nieuwe en voor hun vaak onbekende groentes uit. Dit alles maakt dat maaltijdboxen ook bijdragen aan een gezond voedingspatroon

Maaltijdbox

Deel dit artikel