Tijdens de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 april 2018 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken uitvoeren in de Steegstraat/Schoor (N18) in Balen. Tussen de zijstraten Schepsveld en Krommepad wordt de asfaltlaag van het wegdek vernieuwd. De N18 is dan volledig afgesloten tussen 20u 's avonds en 6u 's ochtends. Het verkeer volgt tijdens deze nacht in beide richtingen een omleiding.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Steegstraat/Schoor is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt de toplaag asfalt in beide richtingen vernieuwd tussen de zijstraten Schepsveld en Krommepad. De nieuwe asfaltlaag zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren. Aan de fietspaden wordt niet gewerkt.

N18 één nacht afgesloten
De werken beginnen op donderdagavond 26 april vanaf 20u en duren tot vrijdagochtend 27 april (6u). De N18 is tijdens deze nacht volledig afgesloten in de werfzone. Het doorgaand verkeer tussen Balen en Leopoldsburg volgt in beide richtingen een omleiding via de Gasthuisstraat/Hoolsterberg en de Scheps/Schoor-Dorp.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.