U bent hier

Stefaan Sarens nieuwe voorzitter AZ Herentals

Herentals | Kempen regio
17.04.2019 - 10.56u
Door: Herman Gezelle

De raad van bestuur van het AZ Herentals heeft Stefaan Sarens aangeduid als zijn nieuwe voorzitter. Wijzigingen binnen de raad van bestuur van het ziekenhuis drongen zich op na de gemeenteraadsverkiezingen en de nieuwe samenstelling van het lokale bestuur van de stad Herentals.

Stefaan Sarens wil de ingeslagen weg van het bestuur verder zetten. 'AZ Herentals heeft de laatste jaren dankzij diverse specialisaties een unieke positie weten in te nemen in de regio en binnen het Vlaamse netwerk van ziekenhuizen', aldus Stefaan Sarens.

'Dit maakt dat de professionaliteit en het engagement van de artsen, verpleegkundigen en alle andere medewerkers van het ziekenhuis volledig tot zijn recht komen en dit voor de burgers van Herentals en de ruime Kempense omgeving. Maar er staan ons nog vele uitdagingen te wachten, niet in het minst de verdere samenwerking met de andere Kempense ziekenhuizen en de eerstelijnsactoren.'
Stefaan Sarens, 54 jaar en woont in Geel, is sinds 1996 werkzaam voor het Wit-Gele Kruis van Antwerpen vzw.

Hij betrok hier onder meer de functies van regioverantwoordelijke, departementshoofd verpleging en adjunct-directeur. Sinds 2006 is hij algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen vzw. Hij is verpleegkundige van opleiding en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen en het ziekenhuisbeleid aan de KU Leuven.

Aanvullend behaalde hij een postgraduaat bedrijfskunde aan de KU Leuven en volgde een management opleiding aan de Vlerick Business School. Hij is tevens practioner en master in NLP.

Voorheen was hij werkzaam bij o.a. de Psychiatrische Kliniek Sint-Alexius in Grimbergen, het Geriatrisch Centrum Heilig Hart in Grimbergen en het Sint-Norbertusziekenhuis in Duffel. Ook was hij 4 jaar stafmedewerker bij het NVKVV in Brussel.
Stefaan Sarens is eveneens actief als bestuurslid binnen diverse organisaties in de eerstelijnsgezondheidszorg. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto