U bent hier

Stefan Perceval maakt eigen versie van "De Meeuw" met TG Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps!

Olen
21.02.2016 - 21.33u
Door: Herman Gezelle

Al weken zijn Theatergroep Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! uit Olen samen aan de slag met theatermaker Stefan Perceval om een boeiende voorstelling te maken. Vertrokken van de theatertekst "De Meeuw" van de gekende Russische theaterauteur Anton Tsjechov, zijn de spelers een intens proces aan 't lopen.

Stefan Perceval, artistiek leider van Theaterwerkplaats HetGevolg uit Turnhout gekend en gevierd theatermaker begeleidt hen in dit proces. Het resultaat van deze zoektocht wordt gespeeld op drie unieke locaties in Olen.

Het stuk speelt zich af op het landgoed van de oude staatsman Sorin.

De vier hoofdfiguren hebben allen hun eigen artistieke en romantische beslommeringen: de beroemde maar wat vastgeroeste actrice Arkadina, haar zoon Konstantin met schrijvers-aspiraties, de beroemde schrijver Trigorin en het buurmeisje Nina die actrice wil worden.
Alle personages dromen er van om hun eigen situatie te kunnen ontvluchten. Iedereen wil weg, maar bijna niemand durft.

Waarom zou je ook vluchten naar het onbekende? Tevreden met de huidige situatie is niemand. Ga je voor wat je echt wil ondanks hinderpalen? Volg je je droom of blijf je bij de pakken zitten?

Stefan Perceval begeleidde wekenlang 11 spelers in hun eigen zoektocht naar de antwoorden. Elke speler stelde zichzelf in vraag en maakte op die manier zijn/haar eigen versie van "De Meeuw".

Theatergroep Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! uit Olen werken hiervoor intensief samen. Deze productie werd van het begin tot het einde samen gemaakt met spelers en medewerkers uit beide groepen.

Een fijne samenwerking van jongeren en volwassenen.
Het resultaat wordt getoond op drie unieke locaties in Olen: dienstencentrum Komie Geire, de St Jozef Kerk en Woonzorgcentrum de Notelaar. Deze drie locaties zijn gekozen omwille van een specifieke herinnering van één van de medewerkers. De drie locaties vormen zo eigen versies van het landgoed, niet van de oude staatsman maar van de spelers zelf.

Info
Lokaal dienstencentrum Komie Geire, Olen Centrum: vrijdag 4 maart en zaterdag 5 maart om 20u15 en zondag 6 maart om 15u00.
Sint-Jozefkerk, St-Jozef Olen: vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart om20u15 en zondag 13 maart om 15u00.
WZC De Notelaar, OLV Olen: vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart om 201u15 en zondag 20 maart om 15u00.

Naar "De Meeuw" van Anton Tsjechov
Regie: Stefan Perceval
Met Charlotte Van Ouytsel, Jasmijn Verschueren, Ken Leysen, Lea Antonissen, Marc Demunter, Marina Geens, Mathias T'Syen, Myrèse Mertens, Sinne Crikemans en Floor Verbeeck.

Reservaties en info via www.hetvierdeoor.be of www.tejaterbendeoeps.be

Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto