U bent hier

Stefan Sappenbergs nieuwe coach BBC Geel

Geel
10.01.2020 - 19.55u
Door: Lex Verellen

Het nieuwe jaar brengt een frisse wind bij de Geelse basketbalclub. De eerste ploeg zat na het vertrek van Dieter Dillen eerder dit seizoen een tijdje zonder coach, maar kan nu voor de tweede helft van het seizoen rekenen op Stefan Sappenbergs.

Sappenbergs is als coach vooral gekend door de sterke prestaties als headcoach in Gembo waar hij met zijn ploeg in 4 jaar tijd 3 keer kampioen speelde en 3 keer de beker pakte. Nadien was hij nog actief bij de Leuven Bears en Houthalen alvorens nu aan een Kempisch avontuur te beginnen.

Sappenbergs heeft zelf als speler zijn jeugd doorlopen bij Sint-Jan basket Antwerpen en haalde nationale selecties zowel bij de jeugd als bij de senioren. Hij was 12 jaar professioneel basketspeler bij verschillende Belgische clubs in de nationale reeksen.

Voorzitter Koen Geerts: "Het is niet evident om in het midden van een seizoen een coach te vinden, laat staan iemand van het kaliber van Sappenbergs. Het talent en attractief spel van onze jongens spreekt voor zich en trekt duidelijk aan. Wij heten Stefan van harte welkom in onze club." Aldus voorzitter Koen Geerts.

"De ambitie voor de rest van dit seizoen is vooral om het op een mooie manier te vervolmaken en als team te blijven groeien." Zegt Sappenbergs. "Er wordt hier in Geel modern en snel basketbal gespeeld en de spelers zijn stuk voor stuk zeer veelzijdige spelers. Dat trekt me enorm aan. Het doel is om alles wat ze momenteel al goed doen naar een hoger niveau te tillen."

Michael Swinnen, die de afgelopen periode de functie als speler-coach combineerde, kan zich vanaf volgende week dus weer volop focussen op het speler zijn. "We zijn Michael enorm dankbaar dat hij deze verantwoordelijkheid heeft willen en kunnen opnemen. De resultaten spreken voor zich, hij heeft dat met glans gedaan! Al zijn we blij dat we hem nu weer voor de volle 100% op het plein kunnen bezig zien." besluit Koen Geerts.

Geel staat momenteel tweede in het klassement en speelt nu zondag om 16u op Neufchateau. De heenronde toonde al aan dat dit geen evidente match zal zijn. Er wordt een supportersbus ingelegd die zondag om 12u zal vertrekken. Voor de liefhebbers, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto