De Herentalse actrice Stefanie Huysmans is donderdagavond te zien in een aflevering van Code 37. ThalsFM/Nnieuws wenst Stefanie alle succes toe in haar acteercarrière. We hadden het geluk ze een 2-tal jaren bij de radio te mogen hebben.

Op donderdag 13 september vertolkt Stefanie Huysmans een gastrol in de eerste aflevering van het 3de seizoen van Code 37, de misdaadserie op VTM. Ze vertolkt de rol van "Lies" een studente in een internaat, die betrokken is in een case van Hannah Maes en haar team.

Stefanie, geboren en getogen in Herentals volgde in haar jeugdjaren de opleiding "woord" in de stedelijke academie te Herentals. Bij de afdeling jeugd van Theaterspektakel Herentals en bij Tejaterbende Oeps zette ze haar eerste toneelstapjes.

Op haar 17e studeerde ze "woordkunst" aan het Lemmensinstituut te Leuven. Nadien trok ze naar de UA te Antwerpen, waar ze afstudeerde als master in "taal en letterkunde" en "theater- en filmwetenschap".
Het voorbije jaar was ze als lerares woord, verbonden aan diverse academies en gaf ze les in Kessel, Boechout, Lier, Wijnegem en Heist-op-den-Berg.

Verder gaf ze een theaterworkshop in Brussel, schreef en regisseerde een theatervoorstelling en maakte recent een performance voor het Villanova festival in DE Studio, de nieuwe cultuurtempel voor jongeren in de gebouwen van de voormalige Studio Herman Teirlinck te Antwerpen.

Haar debuut als actrice op het kleine scherm is voor haar weer een nieuw gebeuren dat deel uitmaakt van haar interesse en passie voor theater en acteren.

DONDERDAG 13 SEPTEMBER VTM 21.35 u "CODE 37 Virgin Suicides"
In een internaat heeft een jong meisje zich verhangen. Hannah ontdekt al snel dat het slachtoffer verkracht en verdoofd werd. Het zedenteam wil de zaak tot op de bodem uitspitten en onderzoekt de rol van zuster Adelheid, het oerconservatieve hoofd van het meisjesinternaat. Terwijl het er sterk op lijkt dat Hannah haar privéonderzoek nog niet heeft losgelaten, maakt de nieuwe hoofdcommissaris Greet Adriaens haar intrede. Zij staat bekend als een harde tante...

Acteurs :

* Veerle Baetens (Hannah Maes)
* Marc Lauwrys (Charles Ruiters)
* Gilles De Schryver (Kevin Desmet)
* Michaël Pas (Bob De Groof)
* Mieke De Groote (Greet Adriaens)
* Geert Van Rampelberg (Koen Verberk)
* Carry Goossens (Robert Maes)
* Stefanie Huysmans (Lies - Gastacteur)
* Natali Broods (Adelheid - Gastacteur)
* Stefan Lernous (Fred - Gastacteur)
* Pieter Embrechts (Phil - Gastacteur)
* Rik Van Geel (Dieter - Gastacteur).