In de Pelikaanstraat in Antwerpen, naast het Centraal Station, zijn zeker een dode en een zwaargewonde gevallen toen er een stelling instortte. De hulpdiensten zijn er massaal het puin aan het doorzoeken.

De ravage is groot. Het medisch interventieplan is afgekondigd en de Civiele Bescherming is ter plaatse met honden. De politie roept op om de omgeving te vermijden zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Iets voor half elf is in de Pelikaanstraat in Antwerpen, naast het Centraal Station een stelling van ongeveer 20 meter hoog ingestort. Er zijn zeker een dode en een zwaargewonde gevallen.

De twee slachtoffers zijn werknemers van het bouwbedrijf.

De stelling stond tegen een gebouw voor renovatiewerken. De ravage is enorm en het medisch rampenplan is afgekondigd. De hulpdiensten doorzoeken op dit moment het puin nog naar andere slachtoffers.

"De brandweer is meteen met veel middelen ter plaatse gegaan en we zijn aan het bekijken of er nog mensen onder de stelling zitten.

Er worden ook warmtebeeldcamera's ingezet, dat zijn camera's die een warmtebron kunnen detecteren. Intussen is ook de Civiele Bescherming aanwezig met speurhonden, die slachtoffers kunnen zoeken", zegt Kristof Geens van de brandweer Antwerpen. (VRTNWS) (foto VRTNWS)

Update 17.45u

De Pelikaanstraat is opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. 

De slachtoffers : het gaat om een man die afkomstig is uit Turnhout. Hij werkte voor een onderaannemer uit Oelegem. Ook een tweede slachtoffer en collega raakte gewond bij het instorten van de stelling. De man van 35 uit Oostmalle is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (vt)