Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stem op jouw favoriet voor Cultuurprijs 2020-2022 en Culturele Carrièreprijs Mol

Tot 23 februari kan je stemmen op jouw favoriet voor de Molse ‘Cultuurprijs 2020-2022’ en de ‘Culturele Carrièreprijs’. Tal van Mollenaren en verenigingen zetten zich in voor het culturele leven in onze gemeente.

Maar wie van de genomineerden de prijzen in de wacht sleept, dat bepaal jij. Geef je top drie door via www.gemeentemol.be > e-loket > Cultuurprijs 2020-2022, stemformulier én Culturele Carrièreprijs, stemformulier.

Meer informatie over de genomineerden vind je hier. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 februari om 19u in Zaal ’t Getouw.

Beide cultuurprijzen gaan naar artiesten of organisatoren, individueel of in groep, die afkomstig zijn van Mol, hier wonen of actief zijn in het culturele leven, en iets bijzonders presteerden op cultureel vlak. De prijzen richten zich tot cultuur in de brede zin: zowel (amateur)kunsten, erfgoed, toerisme als socio-culturele of gemeenschapsvormende initiatieven komen in aanmerking.

Iedereen kon tot 8 januari 2023 zijn of haar kandidatu(u)r(en) indienen. Daarna nomineerde de jury volgende activiteiten, organisatoren, personen of groepen.

Genomineerden Cultuurprijs 2020-2022 (500 euro)

Deze prijs beloont één van de vele culturele activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden tussen 1 januari 2020 en 31 december 2022 of een van de personen of groepen die zich tussen 2020 en 2022 lieten opmerken op cultureel vlak. Hun bijzondere karakter kan op veel vlakken liggen: de inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,…

1.    Beiaardcomité Mol: beiaardconcerten cycli - de coronabespelingen

2.    ISO-2400: The Circle of Life (04/2021 – 08/2021)

3.    Harmonie St. Odrada: Muzikale empathie voor woonzorgcentra in coronapandemie

4.    Cum Laude: De Wereld Brandt

5.    Divoge: inzet voor gezinnen in Mol en omstreken

6.    Academie voor Muziek en Woord: muziektheater Amira

7.    KWB Millegem: Millegem Gloeit

8.    Theater Ootello: Posterloo

9.    Ginderachter: toneelstuk Oeps boebs

10.  Buurtwerk Plus: Wezel-Toer-Van-Toen

Genomineerden Culturele Carrièreprijs (1.000 euro)

Deze prijs gaat naar een persoon of groep die zich gedurende een langere periode uitzonderlijk verdienstelijk maakte op cultureel vlak in of voor Mol. De prijs beloont een mooie culturele carrière in de schijnwerpers of achter de schermen op vlak van kunsten, erfgoed, toerisme of op socio-cultureel vlak.

1.    Annemie Schildermans

2.    Buurtwerk Wezel vzw – Buurtwerk jongeren

3.    Gemengd koor De Schalmei

4.    Frans Vandenbergh

5.    Frans Verhoeven

6.    Jos Deckx

7.    Paul Vos

8.    Rik Van Braband

9.    Toon Vos

10.  Vrienden van het Jakob Smitsmuseum

Meer informatie over de genomineerden vind je hier.

Stemmen

Geef 5, 3 of 1 punten aan de 3 genomineerden die jij het meest bijzonder vond en bepaal mee de uitslag. Stemmen kan van 8 tot en met 23 februari 2023 online via:

·www.gemeentemol.be > e-loket > Cultuurprijs 2020-2022, stemformulier

·www.gemeentemol.be > e-loket > Culturele Carrièreprijs, stemformulier

Of vul een stemformulier in aan de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2), de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw of de bibliotheek (Molenhoekstraat 2).

Uitreiking cultuurprijzen

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 24 februari. Iedereen is welkom vanaf 19 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De toegang is gratis. Na een korte voorstelling van de genomineerden kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Terwijl de jury de stemmen telt, trakteert Mol je op een drankje en een muzikaal optreden door lokale helden.

Deel dit artikel