U bent hier

Stembureaus open, nu is het aan u

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
26.05.2019 - 08.13u
Door: Herman Gezelle

Vanochtend om 8u zijn de stembureaus open gegaan. We moeten vandaag allemaal onze stem uitbrengen voor het Vlaams, federaal en Europees parlement. Koen Van den Heuvel, die maar enkele maanden minister was, hoopt dat zijn werk toch beloond wordt.

Bij CD&V vind je ook een Kempense lijsttrekker: Servais Verherstraeten uit Mol voor de Kamer. Bij N-VA geen lijsttrekkers van bij ons. De hoogste Kempenaar op de Vlaams Belang-lijst is Reccino Van Lommel, voor hem zijn deze federale en Vlaamse verkiezingen compleet nieuw.

Lost Groen de erg hoge verwachtingen in? Gaat 26 mei de geschiedenisboeken in als een nieuwe zwarte zondag en betekent het de comeback van het Vlaams Belang?

Wat met de traditionele partijen CD&V, N-VA, Open VLD en Sp.a? Haalt de PVDA dit keer de kiesdrempel ?

Volgens recente peilingen waren al deze scenario's mogelijk. Maar de enige echte peiling die er toe doet is, is de stembusslag van vandaag.


imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto