De eerste speeldag van de Jupiler Pro League was meteen goed voor enkele verrassingen: promovendus KVC Westerlo klopte subtopper Lokeren in Het Kuipje  met 1-0.  Een fel verjongd Lierse was merkelijk beter dan het versterkte KV Oostende, 2-0.

KVC Westerlo (foto's)  mocht meteen vieren bij zijn terugkeer in eerste klasse met een 1-0-zege tegen Lokeren. Harbaoui zag een vroege goal afgekeurd, de goal van Annys aan de overkant was wel geldig. Lokeren probeerde na de rust nog iets te forceren, maar kansen waren te schaars. Ook een doelpunt van Ansah werd nog afgekeurd.

SK Lierse boekte een mooie thuiszege in de seizoensopener tegen Oostende. Nieuwkomer Keita scoorde halfweg de eerste helft twee keer in drie minuten en zo mocht Lierse met 2-0 gaan rusten. Bij Oostende viel Hoefkens uit met een rugblessure. Na de rust kende de thuisploeg geen problemen meer, Oostende kon te weinig voor dreiging zorgen.

En in het Jan Breydelstadion raakte het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck niet voorbij Cercle Brugge, het werd er 0-0.  Foto's Leo Brouwers / Nnieuws.