Hoe een vriendinnen-week in België tegelijker tijd sportief en cultuurminnend kan zijn ondervonden deze week een aantal Russische ladies uit Vyborg.

De 5 dames, Elena,  nog een Elena, Irina, Luba en trainster Olga zijn op bezoek bij Natalia en ThalsFM –presentator Max in Noorderwijk.

Natalia, zelf afkomstig uit het Russische Vyborg en ondertussen helemaal ingeburgerd in Noorderwijk, nam haar rol als lokale gids duidelijk ter harte.
 
Zij bracht de dames het nodige bij over de Belgische cultuur  en verklapte aan haar beste vriendinnen uit Vyborg ook enkele Kempense keukengeheimen. Zo hebben ze uiteraard ook al kennis gemaakt met onze friet met stoofvlees.
Ook een bezoek aan het buffet van 'De Lange Muur'“ vonden ze ongelooflijk en geweldig.
 
Het sportieve luik van hun bezoek aan de Kempen werd ingevuld door een vriendschappelijk volleybalmatch tussen Ladies Vyborg en Noorderwijk recreatief.  Dit keer ruilde Natalia haar  plaats bij haar ploeg,  Noorderwijk Recreatief, in voor een plaatsje aan de andere kant van het net, bij de ploeg uit haar thuisland Ladies Vyborg.

Na de match werden enkele cadeautjes uitgewisseld,  Russische chocolaatjes gesnoept en werd er verzusterd in café Sportwereld in Noorderwijk.
En ook niet onbelangrijk de match eindigde op 1 – 1.

Er werden zelfs al initiële plannen gesmeed om met Dames volleybal Noorderwijk volgend jaar een bezoek te brengen aan het Russische Vyborg en ook daar te jumeleren…wie weet ?
 
Ook tijdens hun bezoek aan Herentals bleven de dames sportief en gingen ze te voet op stap om zo ten volle te  kunnen genieten van de historische gebouwen in Herentals.
 
En zoals het echte ladies past, werden de reeds lang op vooraf geplande shopping-dagen ten volle benut, ook dat is top-sport op hoog niveau.
 
Woensdagavond 23 maart tussen 19u en 20u zijn deze ladies uit Vyborg te gast bij ThalsFM in het programma van DJ Max. Zeker luisteren, 105.7FM.