De scholengemeenschap KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel Kasterlee) mag op 1 september 4600 leerlingen verwelkomen in het secundair onderwijs. Dat is een absoluut record.

Het vorige hoogste getal dateert van 1 februari 1999 (nog voor het ontstaan van de scholengemeenschap).

Toen waren er 4501 leerlingen ingeschreven in het katholiek secundair onderwijs. In september 2019 kwamen er 4421 leerlingen in Geel en Kasterlee de lessen volgen.

Opvallend is de sterke toename van het aantal leerlingen in Sancta Maria Kasterlee. SMIK. De kleinschalige, zesjarige Kastelse secundaire school telt nu meer dan 500 leerlingen. Het vorige recordcijfer in de Mgr. Heylenstraat was 431 in 2011.

Niet alleen de kleinste, maar ook de grootste KOGEKA-school gaat er sterk op vooruit. Sint Jozef Geel met o.m. richtingen in de tweede en derde graad TSO en BSO, stijgt met 100 leerlingen.

Agro-en biotechnologie doet het traditioneel heel goed, maar ook Mechanica-elektriciteit en Voeding en horeca zijn blijkbaar opnieuw aantrekkelijk geworden voor jongeren in de regio. Er zijn ook meer leerlingen die kiezen voor het Centrum voor Deeltijds Onderwijs.

Foto SMIK: Vincent werd als 500ste leerling ingeschreven in het SMIK. Coördinator Sabine Van Elst, directeur Els Goris, adjunct- directeur Griet Paulussen en leraar Kurt Raeymaekers zorgden voor zijn verwelkoming.