U bent hier

Sterrenklas 6B De Vesten smult van Europese cupcakes

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
23.06.2020 - 19.07u
Door: Mark Jaspers

2 weken geleden werd klas 6B van basisschool De Vesten uit Herentals als winnaar van Sterrenklas, de jaarlijkse Europa-wedstrijd van Europa Direct provincie Antwerpen, geloot. Omdat de geplande daguitstap naar zee niet kon doorgaan door corona, werd er hen een alternatieve verrassing beloofd. Vandaag namen de leerlingen die in ontvangst.

De schooldag eindigde bijzonder voor de leerlingen van klas 6B van basisschool De Vesten uit Herentals. Europa Direct provincie Antwerpen verraste hen met cupcakes met een Europese vlag, een rugzakje vol Europese gadgets en een certificaat. "Vooral de Kahoot-quizzen in Sterrenklas waren superleuk" vertelt Miles Vekemans, een leerling van de klas.

Met Sterrenklas kunnen leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar op een leuke manier kennismaken met Europa. Gewoonlijk verloopt Sterrenklas via een mix van online en offline opdrachten, maar door de coronacrisis werd deze editie omgebogen tot een volledig digitale wedstrijd op www.wordsterrenklas.be.

40 klassen uit de provincie Antwerpen brachten de wedstrijd tot een goed einde en klas 6B van De Vesten uit Herentals werd als winnaar geloot.

Over Europa Direct provincie Antwerpen

Sterrenklas is een initiatief van Europa Direct van het Antwerpse provinciebestuur in samenwerking met andere Vlaamse provinciebesturen. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.

Europa Direct provincie Antwerpen is een informatiecentrum over de EU, opgericht door de provincie Antwerpen in samenwerking met de Europese Commissie en FOD Buitenlandse Zaken.

Een belangrijke pijler van deze dienst is het aanbod voor scholen met workshops, vormingen en lesmaterialen. In de EU zijn er 400 van die Europa Direct informatiecentra.

Ze beantwoorden vragen en organiseren acties om het Europese bewustzijn aan te wakkeren en burgers te betrekken bij de toekomst van de EU.

Meer info

www.wordsterrenklas.be 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto