Heel wat horecazaken hebben door COVID-19 al de omschakeling gemaakt naar take away. Ook Chef Peter Vangenechten volgt dit pad maar dan op het niveau van zijn sterrenrestaurant La Belle.

"Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar heb ik al eens geëxperimenteerd met een afhaalconcept. Dit kende met meer dan 300 bestellingen op 1 weekend heel wat bijval.

We kozen voor kwaliteitsvolle, maar eenvoudige gerechten om thuis klaar te maken. Nu leggen we de lat hoger" vertelt Chef Vangenechten.

La Belle liet door aroma communicatie in Geel een webshop en verpakkingsdoos ontwikkelen. Op de online shop kan je kiezen uit volledig samengestelde menu's of je kan jouw winkelkarretje vullen met gerechten à la carte.

"Onze menu's zijn onze paradepaardjes. Elk menu bestaat uit een hapje, een voorgerecht, een hoofdgerecht, een nagerecht en een zoetje voor bij de koffie. Zo'n menu kreeg de naam Le Box. We hebben een standaarduitvoering, een Le Box Deluxe en een Le Box Premium.

Ik heb eveneens een vegetarische menu uitgewerkt en voor de liefhebbers een schotel fruit de mer. Wie liever à la carte samenstelt, kan dat ook." vult de sterrenchef aan.

De volledige La Belle-beleving

Op restaurant kan je opteren voor een heerlijke wijn bij je gerecht. "Ook daar willen we de La Belle-beleving zoveel mogelijk tot in de huiskamer brengen. Per menu stellen we optioneel aangepaste wijnen voor. En wie helemaal tot het uiterste wil gaan kan zelfs de porseleinen borden en champagneglazen online kopen."

Het aanbod zal per seizoen wijzigen, net zoals in het restaurant. En ook aan de feestdagen is al gedacht. "Deze webshop is niet tijdelijk. Regelmatig zullen we de gerechten en menu's aanpassen omdat we ook hier met het seizoenaanbod willen werken.

We hopen met het restaurant weer open te zijn in de eindejaarsperiode. Toch denken we dat meer mensen dan anders de feestdagen thuis zullen doorbrengen. Hiervoor heb ik een feestmenu samengesteld dat uitsluitend af te halen is op 24, 25 en 31 december.

Iedereen krijgt bij zijn bestelling een bereidingsfiche mee om thuis te schitteren als een echte chef. Uiteraard kan je ook een cadeaubox kiezen die je zelf samenstelt met een fles wijn of onze eigen Moorland gin. Perfecte cadeaus voor onder een kerstboom of eender welke gelegenheid."

Bestellen en betalen doe je volledig online. Afhalen doe je op vrijdag, zaterdag of zondag in restaurant La Belle. Het culinair genieten doe je best offline.
Meer info op www.la-belle.be/nl/shop