Vlaams Belang Olen organiseerde dit jaar voor Valentijn een actie die gericht is op dierenwelzijn. 'Traditioneel is Valentijn een feest van verliefde koppels, maar als partij die in het Vlaams Parlement sterk actief is op het vlak van dierenwelzijn, willen we van de gelegenheid gebruik maken om de liefde die onze dieren verdienen in de kijker te zetten.

Er werd voor geopteerd om een kleine financiële bijdrage te doen (€125) aan het in 2021 opgerichte kattenasiel vzw Little Jungle in Sint-Jozef-Olen.

Door hun recente oprichting en een financieel zwaar begin van 2022 (meerdere katten die gehospitaliseerd werden) kunnen zij elke vorm van inkomsten goed gebruiken.

Begin februari 2022 werd het ontwerp van decreet immers unaniem aangenomen, doch diende Els Sterckx (Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid in Herentals) in januari 2021 al een voorstel van decreet in met als doel de straffen op dierenmishandeling te verhogen.

Dat voorstel van decreet werd toen weggestemd, ook door de N-VA van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Desondanks verwelkomt Vlaams Belang de zwaardere straffen voor dierenmishandeling.' Foto rr.